人在波蘭 你問我答

373 回覆
31 Like 8 Dislike
我以為你話去左一個「禮拜」(教會聚會、崇拜、彌撒)
上網睇啲人講都話無咩人望
去左6日成日都有人望
一係我太靚仔,一係我太樣衰
Hi 我都喺波蘭Wrocław,喺波蘭嘅第一站(我23號到步),之後會去其他波蘭城市,一路stay到七月中

以下開放問答
我噚日都踩完嚟,係幾好玩,但有兩個唔好處,一係貴,每分鐘成1 złoty(呢度其他交通好平),二係喺舊城區啲石春路震到你pk,啲路人實覺得我係on9仔,但唔熟路又唔知邊啲路先好踩
係會好好奇,我喺Wrocław幾日都畀人搭過幾次訕例如有次搭巴士,有對老夫婦同我講嘢,但講波蘭文,我應咗dzień dobry之後就話I can't speak Polish
集中營係旅遊點
都係睇鋪頭嘅
我呢幾日喺krakow好多地方一個main course都係25zl(45港紙?)咁上下
同埋都幾好食 d味道gentle得嚟又好豐富
但係餃子真係麻麻 除咗飽肚之外冇咩特別
乾唔乾淨
Share下咩野食,想睇下
喂屌你華沙啲酒店咩事
之前novotel有晚成座酒店熄燈兩次
今日Hampton凌晨無水
check in無人講啱啱差啲沖黃色水
屌嬲

Krakow
求店名
我依家都係krakow
波蘭女係咪好容易可以屌得
呢啲係我係krakow食嘅野

點解我係溫哥華同人講多謝 啲人都係好冷漠
食咗幾多錢
同埋有冇餐廳名呀
應該全部都過百
野飲最唔抵
Cat Cafe Kociarnia
Tarttoria Pergamin Nullo
Restaurant Pino Italia
WARZELNIA SMAKÓW(好似係
同埋krakow車站商場係food court對面間扒
我玩過幾次,重心太高好難控制
以前細個成日去,好鐘意個到啲風景
見你好似無咩方法
我自己去旅行
全部自己搵自己去自己enjoy
所以我覺得跟自己感覺搵餐廳係最正
試下上Google map周圍搵下就得
希望你未走 我今日開始要返工 啱啱先返到酒店
圖二同圖四
Zwierzyniecka 8, 31-102 Kraków, Poland
真係好平 兩碟加埋19zl
(圖四係ukranian pancake,我中午十二點入到去叫佢介紹嘢食比我,佢指住碟pancake,於是我加碟加碟stew vegetables)

圖一
skarbnica smaku
os. Centrum C1, 31-929 Kraków, Poland
呢個貴d 33zl 叫central cake 但係佢份量多到我淨係食到一半
呢間餐廳係喺nowa huta 同一個block係蘇聯時期遺留落嚟嘅建築
而間餐廳本身都係由60年代當時全krakow最popular嘅書店改建成嘅

圖四係齋
restauracja veganic
Karmelicka 34, 31-124 Kraków, Poland
38zl
純粹喺覺得近排食得太多肉要食多d菜

其實我覺得波蘭菜所有stew 同有蘑菇嘅都好食 (餃子除外 今日同同事share咗碟餃子 d皮成cm厚

今日dinner嘅cabbage rolls 21zl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞