數碼暴龍玩具討論區#32

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
首先你諗下想要成品定模型先
決定好已經可以篩走一半
我係想有隻奧米加擺係屋企display櫃唔郁佢,對我黎講隻野愈detail愈好,唔好咁細隻
成品定模型我無所謂

Btw睇睇下隻frs amplified紅鏈騎士都幾型
你要detail既話,模型素組同上埋色可以差好遠,真係睇你點砌
成品就一開出黎扭好個pose就得擺得
如果你唔扭唔郁,咁仲有一堆非可動既可以睇埋
一般係咪非可動會靚仔d, 有冇邊隻介紹下
理論上係既,因為冇關節,觀感唔同
不過靚唔靚都係見人見智
gem同一番賞,你可以search下
應該仲有其他,等其他巴打補充
無土地問題嘅真心建議買40cm呢隻
剩係有兩隻人仔都己經夠好j

https://hobby.watch.impress.co.jp/docs/news/1419/998/amp.index.html
睇完好似dynaction靚過哂gem同frs
但呢間廠好似無做其他數碼暴龍
呢間廠?Bandai?
咪都係bandai只係條line個名叫dynaction咁解

我以為dynaction係廠
分咁多條line整同一隻野做乜
戰暴同鋼魯邊條line好,我睇完好似megahouse gem唔錯
再販塗裝流流地 但真心依隻高質 有人仔又夠大隻
原價幾錢?研究左陣有分日版亞版 有咩分別
想想地買返隻黎J
千五左右 實際唔記得
都市傳說日版QC好啲 但亦都有巴打講 N年前就係 依家邊有分 因為日本要食埋個運費所以一定貴小小
https://p-bandai.com/hk/item/N2656822001001

想問呢部同20週年個d有咩分別
卡黎為紀念數碼暴龍 25 週年,一款懷舊又可愛的全新設計卡套登場! 卡片套採用傳統 LCD 玩具的設計,包含 60 張卡片,各有“棕色”和“灰色”兩種顏色,總共 120 張卡片!
呢個係咭套嚟,只係print咗磚機個樣喺上面,連黑色部分都係卡套嚟
明知無位… 都好衝動比左訂
唔係咭,而係數碼暴龍咭咭套嚟
再販戰暴ok
真紅蓮麻麻
中左伏以為係暴龍機
做咩咁睇唔開
好彩奧米加獸唔中haha
大細 可動/唔可動 洗唔洗自己砌 都已經差好遠
Dynaction主打係超大隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞