數碼暴龍玩具討論區#32

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
因為大陸野
算係咁啦
軀體位已上齊色?
白得太無層次
會唔會加墨線
上齊架啦
得閒先再搞 不好都好似冇咩坑位可以滲線
本身想珍珠白 不過唔夠力姐住d成色件
白水補土 唔夠用 都係薄薄地噴一層
點解個盾唔痴下膠紙
唔想咁煩
簡簡單單算9數
遠睇 當冇事
呢度係好痴線架特別經過童夢洗禮之後 唔理GK又好改件又好都係大陸野 負皮
身體隻灰白色有D奇妙咁 , 好似有D珍珠色抑或閃粉 , 睇埋其他玩定影既相 , 影相光源影響特別大 .
我估可能有D似高達模型類個隻 Extra Finish / Titanium Finish ??
睇相角位銳利度唔錯 , 角位全部尖不甩

如果再拖多一個月就剛好 10 年 ( D-Arts Dukemon - Aug 2012 )
都無計
鬼國fans 同行動力都比較高同多產
我見大家post好多都係鬼國出品
講咩吖,根本bandai都唔會出

對bandai嚟講,咁多IP可以出嘢,數碼暴龍都只不過係其中一個

仲要幾乎唔使出錢就收購到返嚟嘅品牌嚟
主要唔係親生 要分錢比東映 外加係日本唔係真係咁hit 主要市場係外國 風險高好多
親生阿媽分到嘅錢都冇東映咁多

希望渡邊先生可以成功做返大自己公司贖返個品牌,不過就算唔得都唔緊要,因爲我明白佢都年紀大了(雖然一直都好努力)
FRS鋼鐵加魯魯tv版
個人認為比魔改版靚,但市場似乎唔太受
不過冇人買就等我有機會特價$60買返嚟
抵玩到一個點

配色參考咗GEM

Before

After
好靚 巴打有冇成個Amplified系列觀摩下

隻紅蓮睇睇下又幾靚

純白紅蓮 好似相對單調左
機械邪龍好型
知唔知有冇人做代砌代噴,同埋咩價位
有盒素組想搵
最想dynamotion出多D,百幾蚊有塗裝大膠,質素仲要幾好,機械暴龍獸上色同手感仲正過千幾蚊megahouse,又唔佔位
同埋好心有誠意D出下反派/其他配角啦
祖頓獸、仙人掌獸、吸血魔獸呢D除左細扭蛋,咁多年都冇出過1隻
支持一下
啲橙色好似太重手曬傷咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞