數碼暴龍玩具討論區#32

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
其實咁多款暴龍機
我最想係復刻返美版暴龍機
無論劇情同可玩度都係一流
經常性要玩小遊戲去儲進化用能量
03刷卡要用低級進化卡去目標級數個時間準確度要求又勁高, 初期有d關可以打10次都打唔贏
03 ver.3新增埋屬性招式同進化支線 唔係最尾嗰關會死機 簡直係一部完美既暴龍機
究竟d廠商知唔知我地想要咩架
美版機有復刻版肯定全世界都9衝
美版係外判研發,連啲公仔嘅樣都完全唔同,所以bandai等如要由頭自己整一次日文版

由於數碼暴龍唔係親生仔,所以就一直唔擺呢個程度嘅資源
Pbandai hk係咪唔會開奧米加
見到炒孤開成2150真心買唔落手
訂左唔緊要
金色出埋再訂
希望弧光機系列會出玩得嘅小春顏色啦
美版復刻應該無咩可能。。。 日版復刻出既應該都會買,要唔開封全新咁收藏
我會一部玩一部擺,癲唔癲
可能中六合彩會仲易啲
未去到咁嚴重嘅始終03玩得嘅健良色都冇復刻過,而03復刻係兩部兩部咁出,健良配小春都正路過配其他馴獸師,加上大耳獸同黑大耳獸嘅人氣⋯⋯應該有啲機會嘅
我覺得墮天或秋山療色仲大幾會啲
當然出晒就最好啦
孤改咗價 2050
正確做法 手環我都一隻全新儲,一隻玩
尋日見到carousell仲有得訂喎
都要800

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20220626_digimon

掌動新產品
終於肯出下機甲龍獸
但要搭隻黑戰暴同一推特效件

同埋5碌黑暗塔
屌佢上年機暴粒飛彈就得一粒,黑暗塔就有5碌,公平咩?
【速報】掌動數碼精靈:機甲龍獸&黑戰鬥暴龍獸

正義龍戰士:機甲龍獸!!&黑暗龍戰士:黑戰鬥暴龍獸!!

由V仔獸EX同飛蟲獸聯展進化而成嘅龍人型數碼精靈。以V仔獸系嘅身體披上昆蟲系嘅鎧甲,忠實呈現機甲龍獸嘅形象立體化,展現融合魅力嘅設計!

「死亡火箭炮!!」
炮管可以由兩脇可以展開,重現絕招「死亡火箭炮」!!
配合插曲亂射嘅進化畫面,當時佢嘅英姿係咪俘虜咗你哋唔少童年嘅心呢⋯⋯!!掌動系列就係好想重現嗰種魄力,所以就附送咗好型仔嘅炮口噴出嘅火花效果配件!

重現「死亡火箭炮」時需要使用到兩枝附送支撐用嘅支架。

由100座黑暗塔同阿基利獸嘅頭髮造出嚟嘅嘅病毒屬性黑戰鬥暴龍獸。黑版嘅01主角,擁有相反設計嘅型格;擁有其他黑暗塔數碼精靈本來冇嘅「心」而煩惱嘅個性、充滿黑暗英雄感同魅力嘅反派角色。

同之前發售過嘅戰鬥暴龍獸並排就好似一幅畫咁,如果有買嗰隻嘅話一定要拼埋一齊睇下!

「蓋亞能量炮!!」
為咗重現絕招「黑暗蓋亞能量炮」而附送嘅新效果配件,同幅圖一樣,望落大過隻數碼精靈好多,展現壓場感!

由左邊數起係黑暗塔,如果係fans見到一定會記得佢係咩嚟!今次作為黑戰鬥暴龍獸誕生嘅關鍵,產品會附送總共5座黑暗塔!(有冇人會買100座呢?)

比一堆奧米加搞到
出機甲龍都感到興奮
shodo 戰暴+黑戰 + shf帝皇龍
=完美重演0戰力場景
不過佢個比例應該重現唔到,可能要用gem嗰隻帝王龍甲獸,因為我記得帝王龍甲獸嗰幕好大好大隻架
02真係出聖龍獸figure僅餘嘅窗口

大家為我祈禱下
如果gem 或者shf 出就正
閒魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞