兩女學生墮斃 聖保祿中學:已啟動危機處理小組

407 回覆
15 Like 199 Dislike
無中學會鼓勵拍拖,但一定會有學生咁做
感覺可以寫返本小說
邊到嚟計科學?你講就係?
無知唔緊要 唔好衝出嚟話比人知
一聽佢地係聖保祿就知9成9係學校問題多過家長問題

新聞話今年lost咗4千幾呀,唔阻你繼續自慰啦五毛!

連異性戀都未有"科學"證實係天生
你就可以講到明同性戀非科學
唔係下下用"科學"呢兩個隻就等於你有道理
唔識真係唔建議亂講
佢地邊會內疚
有無睇到係 「問號」…
天主教 加 女校 咁諗問下好正常
未必知未必知,依家出左事啦,咁知道未?
名校
可惜
駐校社工多數都係啲仆街老屎忽等退休
邊會識呢啲野 先唔講同性戀開始普及小小
係呢班老屎忽眼中仲停留緊係咁守舊既思想 同性戀=有問題 仲要加埋天主教學校
依家開個危機處理小組 最多咪就係諗下點樣唔會影響校風
治標唔治本 唔轉變下自己睇同性戀既角度根本解決唔到問題
唔係同性戀先係正常
係同性戀同異性戀、雙性戀都係正常
其實呢問題就真係會愈黎愈多
香港後生個班, 就不斷咁改變 無論係思維 想法 都變得好快
但香港學校 教育文化制度 都有改變過, 但係完全追唔到
當配合唔到 差距愈黎愈大時....問題就會愈多愈嚴重....
今次下至筲箕灣街坊,上至新成中心管理處,要負全責。

你諗下,其實只要平時細心留意學生既一舉一動,今次既事件就唔會發生!但呢班人平時扮冇野,當睇唔到,結果依家出哂事。

都係嗰句,新制老師一份工根本做唔長
走得嘅70%都係舊制退休,30%當係轉行喇
同埋4000人係咩數字
一間學校走10個
你睇翻學生人數,尤其名校學生,根本未去到好嚴重
你係明光社成員?
無論點無point就講廢話?用完偽科學去屌同性戀 比人踢爆之後就講廢話
講明先呀之後唔好諗住人格謀殺我係同性戀呀
我異性戀㗎但絕對接受同性戀者 只係眼界比你呢班企係道德高地去批判同性戀仲要用偽科學既人 開放得多
喜歡你是妳
你係大學教授定醫生?你講就係?
雖然未知準確性,但都有機會係咁
女校啲老師普遍都當TB係壞份子,教壞同學,又覺得les係細路仔玩下唔會係認真,所以都唔會認真看待
知道啦,所以?jm9
教畜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞