兩女學生墮斃 聖保祿中學:已啟動危機處理小組

407 回覆
15 Like 199 Dislike
大廈保安 同住戶都有責任
咁樣比兩條女樓跳? 無留意到有異樣架咩?
香港已死
以前我讀中六果時唔開心, 同社工講想退學, 轉個頭教過我的老師全部知道晒

佢哋既程序係要通報, 情願同網上講都唔好同佢哋講, 佢哋跟程序, 對你沒有感情, 我見有d社工樣都幾乞我憎, 相由心生.
有搵過社工傾計,所以社工就孭晒上身?
仆街讀書個陣呢兩樣都聽過
個陣抱住一個睬佢都廢撚事既態度
利申個陣已經會拜山上香同有同性戀朋友
呢啲撚樣教畜既mindset同思想真係逼死唔小人 你唔認同佢就不停打壓你 叫同學排擠你
可想而知呢兩個小妹妹幾大壓力
基本上駐校社工知 就全部教職會都知 唔好諗住佢地會在意個啲咩保密協議
正常就有既 但駐校係唔會理依啲野的
特別野譬如自己係同性總者想搵人share/問下意見個啲 唔好咁傻豬比佢地知 諗住佢地幫到你
呢啲一定開你file
RIP
一定要徹查清事實
害死兩個女仔
所以你要從中學習,避免同類事件再發生。
學校社工賤種嚟
未撚見過真心幫人既學校社工
無錯, 一丘之貉
又少兩個麻煩clients
男校?
梗係冇
繼續加人工

香港第一公認overpaid嘅職業就係老師,第二係黑警
開咗危機小組啦 仲想點喎 諗放工去邊度玩仲好啦
社工做咗d乜搞死佢地
佢哋話意外嘅嘢 邊個估到喎
有咩證據證明佢哋做唔夠先
冇證據就即係佢哋冇錯啦
個別事件啫 冇人有責任
做人向前看
有排升, 十年後做校長/入局, 恭喜
校方欺凌算唔算校園欺凌
呢間學校啲校長思想好守舊,校外見到學生同男仔行得近都話你有問題。心諗又唔係著住校服食煙、飲酒、打交、呃人、殺人放火,你理得我校外做乜。

01之前有寫呢間學校有咩痴線校規:
-不少規定是由學校訓導教師提出,學校的校規並無寫明,包括如禁止身穿校服的學生在街上進食、不能夠叫外賣等。

-頭髮不能夠過短以保持形象外,也不可以穿打底褲,聲言「會掀起你校裙來檢查」,「原因着了打底褲後,同學們的坐姿便會不斯文、粗魯」

-在清涼日子,也不能穿着冷衫等

-學生表示,學校一向禁止任何聯校的活動,因為擔心她們與其他異性有近距離接觸,「有試過同異性的親戚上街被老師目睹,經過家長解釋都要寫悔過書」,對此大感無奈。
沒有臨床證據顯示與 ____相關
大把學校會咁做
啲傳統教會女校名校就更加會咁
唔只感情問題
其它事無大小都會搞鳩啲學生
係得啲痴線離地冷血至會覺得唔會咁
世界好美好
以為教職員修女社工全部好熱血有心去教學生陪學生
話每次慘劇都屌鳩啲細路抗逆力唔夠
話個別事件冇人估到
好話唔好聽呢單野分分鐘駐校社工有份做成
"求助學生"姐係佢知有呢個問題
分分鐘係夾硬逼佢地分手呀 同性戀落地獄個啲搞到兩個諗唔開
Push
學校日日叫你唔信落地獄
同性戀係罪 落地獄
唔夠淑女又錯 唔夠聽話又死
頭髮短少少又死 長少少又死
話你哋影衰學校影衰同學家人

出事就啟動危機小組
啲老師社工喊吓咁 話已盡力
個別不幸事件冇人想
然後冇人負責 冇人調整 冇人糾正啲乜
繼續係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞