26 電單車討論區[116]

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
點會無
渣緊
巴打渣緊邊款睇中左架h 701係咪好敗家
大中細都渣緊

細: klx250, 入山玩
中: 701 supermoto, 飛飛用
大: Africa Twin, 代步/車老婆/motocamping

h 701絕對好車, 如果你忍受到大單缸同ktm缺點
講下咩缺點
好車
缺點:
-震
-油門反應極敏感(可以係好處)
-熱, 主要集中左腳小腿, 近乎係灼傷個種熱
-可用轉數範圍好窄, 低轉跑馬仔, 高轉條氣短, 不過你都唔知幾多轉, 因為無轉數錶
-可靠性成疑, 始終係ktm出品. 已知問題有: 極力子爆油封, 頭牙漏油, 食偈油, 爆盤頂爭口, 入唔倒空波, quickshifter失效等等 但我無遇過, 只係試過一次塞車水滾
-座高 但我自己唔覺係問題, 反而覺得因為座高而low低架車個啲人係pussy (某youtuber)
我腳短到渣monkey仔都吊腳, 都唔覺有問題

優點:
-型棍 型過渣公廁啡鈴車多多聲
-跑大山應該唔會有車飛得贏supermoto
最後一句⋯⋯唔同意
大~馬力跑車~ vs supermoto
轉左街車開始覺得行香港啲山路街車啲扭力係好用過啡呤,易控制好多,係側掛個啲姿勢有啲難做
除非你好兇狠咁劈就啡呤啱啲嘅
街車power band好用
想問有邊間車行可以用匯豐red卡做分期
不建議 本身碌卡手續費高
回贈都cover唔到
即係建議full pay?
想買R3
去過一次 $120包人手洗埋鈴 但都洗得幾求其
手指一抹落去都仲係污糟嘅 咁貴真係唔會再去
只係貪佢新屎坑去試吓
有冇人有港島區自助洗車地方推介?好似搵唔到
無私位洗轚學人揸車?
覺得有鬼就唔好要
會唔會有人睇完viu個節目,諗住學26,入嚟呢度睇下啲師兄揸26心得,點知發現咁多白卡
都係放棄算

都係有個白卡學神啫
是但啦
揸開車既都對個節目、甚至某啲YouTuber嘅片都冇興趣

比街外人睇
樓上又多個啦
邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞