26 電單車討論區[116]

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
點解
① 無野一定要買 好似我個碟鎖咁因為成日唔用送左比人
② 唔放野係車 最多得個網 網著個車冚係尾seat
③ 自己黎 自己黎 同自己黎 有手作仔經驗嘅話 無就比錢人裝啦 唔賣廣告
想問下成日放到架車無曬電既巴打點解決要差電既問題
放車場又成日落雨無渣比GPS放曬 次次開電池位又要拆一大輪野
除左呢個方法如果搭條外置正負極有無得諗
我都係p
1.我都係呢d 不過gps買完發現冇位裝所以冇用
2.我車冚入背囊,腰包放碟鎖+散紙過隧道
3.車cam用緊飛樂m1pro 唔錯,係魚波度買會揾人上門幫你裝埋
1. 揸過先再諗,手機架初期係幾有用,揸得多熟路左而家都係用黎做裝飾
2. 如果唔想拎住車冚走可以鎖泊位附近欄杆,碟鎖可以放seat底/扣喺後座條皮帶上

出車帶個行李網/碟鎖/威也鎖就夠,預裝得多野/買野/唔想手拎住個頭盔咪買個可摺背囊(魚波有賣)
3. 車cam我自己用頭盔cam,個人唔鍾意裝食電既電器上部車(最多裝個電壓/水溫錶),件野壞左熄車仲chur緊電就67

GPS更加唔會考慮,你買個警報碟鎖/U鎖仲實際,防盜比起偷左先搵返更加容易

其實XSR155大部分外觀件(包括油缸)都係膠件,加上係泰國車,泊街整花就算要換件都唔會好貴
碟鎖嘅話 你可以淘寶搵吓碟鎖架
可以上喺后座腳踏嗰度

或者係側袋
都幾好用又唔影響個外型
想問有啲車係125cc, 但係實際可能冇125cc。實際可能123或者124,咁樣上唔上到高速?同埋保險包唔包?
一齊睇運輸署驗車出牌係幾多cc,無得呃,你直接問間鋪呢架車幾多cc就得
出完車爽又攰
多謝咁多位巴打既意見
而家諗住整個side bag同行李網,始終冇得放野好麻煩
邊度買車可以master分期?
各位師兄
今日架羊行行下斷皮帶
車房話換皮帶珠仔要1700
想問下合唔合理呢
晒該曬
有冇影到相
冇呀
好奇一問,巴打訂左幾耐先有車?同埋咩色?
Tmax?1700
咩車房 開名 呃新手?
你地渣電單車之後有冇另外再買醫療/意外保險?
爛鳩車一架學人碟鎖gps防盜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞