Leveraged ETF 討論區 (39)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
契老母嗰啲第一梯隊嚟⋯21年3月就潛水
不過Growth Stock到底係真見底,定係死貓彈只有等時間驗證
隔離post貼咗個例子幾好,FUTU 8連陰之後都彈咗一陣之後先繼續插

ES NQ 走勢分析 期貨討論
https://lih.kg/xaeBsaX

我自己睇法係而家防守股PE仍然算好高,MEGA估值唔算特別貴但都唔算特別便宜,就算而家今晚或者下星期有反彈都唔需要FOMO
我自己唔會拎中概股作參考,政治意味太濃
當然我認同估底都仲係言之尚早,但防守性同廢老都肯落會係一線曙光
細價股有支持其實暗視緊對經濟信心真係唔係太差
收到風 美國佬搞掂了

搞掂咗啲散戶
Apple唔升兼落後大市有啲驚驚
12000 or 11500
「今日唔係END GAME!唔好送頭!」
今日升定跌都冇人肯定到
但係可以講到幾星期後點升點跌,甚至終極一跌,我覺得好勁
終極一跌就係,08年有樣睇
有冇就另一回事
而乜叫終極一跌又另一回事,跌5%算唔算終極
我就見步行步算
佢好似回歸炒日股但係炒d奇奇怪怪好似創業版既野?
老母指數
係未即係新興市場同啲Small Cap
同契老母嗰啲股份一樣 高通脹死硬
傷痕文學
期權 (長/短倉) 認真討論區 4
https://lih.kg/wGNQFyX
唔知真唔真
TSE Mothers Index Futures are the first listed derivatives on mainly Japanese emerging market.

似係 反正睇圖呢半年跌幅同臭雞差唔多
真係好難估
3/2020啲人等終極一跌等咗半年,最後冇出現過
嗰下跌完A B C浪就完撚咗
一個月貨仔
VIX就黎破百 得1987先贏到佢(舊版vix)
連廢老都未見過溶斷咁多次仲想點
事後先知一個月貨仔姐
果陣連環溶斷,連廢老都話幾十歲人都未見過,搞到彈弓手
記得有啲KOL話等終極一跌,結果兩個月唔夠破埋頂
無計
鮑蛇開掛直接無限印錢
真係史無前例
美國死幾十萬人 SPY都繼續ATH
你睇返廢老持cash比例
永遠都係早退遲到
佢上年9定10月已經增持現金
但個市係11月先見頂,佢啲防守性股票直頭就今年先見頂

至於嗰位KOL喺2018-19年
曾經用Yield Curve預言20-21年會股災樓災,維持數年
但20年3月最終只係一個月熊市。經濟只係得兩季衰退。
所以佢畀人bin到今日
廢老自己都話錯過咗2020/3月,連環溶斷真係股神都驚
不過美國佬無限QE邊有人夠佢玩

呢啲無得假
準備跌到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞