覺唔覺奇異博士開左multiverse就玩爛左

212 回覆
591 Like 37 Dislike
phase 4開始左咁耐,暫時得豬豬俠3叫好睇
其他除左尚氣都悶到爆
尚氣睇落又比想像中好
但主要都係鍾意少有既中國風同最尾怪獸大混戰有新鮮感
笑撚死
隊長連自己個盾都接唔到
邊套
背部個噴射o係重要關頭都冇用
真係得個樣
對魔法系會有咩用
佢最後係俾自己個盾腰斬喎
對住個自己個盾飛埋黎 , 超級士兵既體能又冇用到, 背部噴射裝左又唔用
新Batman好撚正
宜家對mcu phase 4期望少咗好多
成日為聯動而聯動
得啲gimmick
今日二刷有啲位叫做睇得細緻少少
成套都叫算好睇嘅,當然細分就好多挑剔位嘅
光明會果啲本身無睇開漫畫所以無期望過
但佢做得最錯就係叫啲有呼聲嘅人嚟做gimmick但又處理得唔好
當中X教授唔算柒啦,起碼叫做唯一一個肯信strange

另一樣嘢做得最錯就係個標題比人太大期望
始終係個人電影級數,除非你可以好似做到ca3咁有復仇者級數嘅陣容,如果唔係都難滿足個期望

不過今集真係覺得wanda演技好咗好多
真係有啲憶子成狂嘅feel
每晚發夢同仔玩,一起身又要孤零零
用darkhold去dream walk一見到對仔即刻唔記得自己主線要做咩,掛住見對仔
點知最美好果陣比人叫醒,一醒咗見到本書燒咗個反應,個失落樣又係好正,只係一個心碎嘅女人

最後又幾感動嘅,見到對仔咁驚自己,原來一直想要嘅嘢,一直幻想嘅美好都打破咗
又要接受返自己孤零零一個

Strange又係,同what if一樣,同Christian註定無好結局
重要呼應返I love you in every universe
每個宇宙嘅strange都愛Christian,但唔係個個都可以保持理性

今集單純睇兩個人嘅成長都幾好嘅
但多元宇宙就算啦,頭開始穿梭果度有好多唔同宇宙嘅世界都好吸引,但全部只係得一個畫面

Btw,其實838果個宇宙本身應該幾豐富,有Avg,有X-men,FF4,異人族,其實Thanos都有幾粒石
但靠幾條友就搞掂。
但光明會果度睇真啲係重有個空位,應該真係Tom Cruise嘅ironman 但cut咗
mordo斬頭
dp
ghost rider cut曬
tom cruise撞期 之後會接marvel job
納摩無出
等加長版
唔係電影 係喺每套DC電視劇用一集播出 幾套加埋就好似電影咁 詳情請Google綠箭宇宙crossover
以隻立方甸奴 套套都吹好睇 講彩蛋背景吹到幾大幾大 d台仔咪照睇 班友食開屎
MISSED OPPORTUNITY
套戲嘅節奏我覺得有啲問題,無啦啦又加啲恐怖片位,硬係有啲cult片feel
不過Benedict係好戲嘅
有個位我都比佢嚇左嚇
但已經唔記得係邊度
光明會果4條友男既一早比人秒殺左
得兩條女對住紅女巫揪得下
唔係女權係咩
真係講撚大左
邊度有女權戲
世界級 咁都拉到落去 你被害妄想?
依家啲人睇戲睇劇都唔係睇故事劇情好唔好嗰啲,淨係睇邊度有彩蛋。
唔係要佢擋係要佢避開

不過是但啦, 光明會英雄特登俾編劇寫成弱智
驚奇隊長竟然會俾區區大石壓死...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞