覺唔覺奇異博士開左multiverse就玩爛左

212 回覆
591 Like 37 Dislike
開multiverse就係方便遲下出乜戲都爆幾隻角色出黎客串(可以出啲冷門啲,例如今次出女cap America/ black bolt)
甚至死咗嘅人都可以用其他universe嘅人再出1-2分鐘(Robert Downey Jr 嘅Tony stark,未退嘅cap america,black widow 等等)

之後leak 幾張圖,等班fans 打下J:
呢隻角色好撚勁㗎
會唔會係xxx復活reboot 呀

班製作人再唔回應,之後又引鳩人入場睇。

唔知大家點睇,不過我真係對marvel 公式化英雄片覺得有少少疲勞,蜘蛛俠3,dr strange 2 我都覺得好麻麻。
反而新Batman 有少少驚喜(起碼個theme 好唔同)

雷神4我估我真係唔會入場睇(係呀,有女雷神,不過應該又係出嗰5分鐘之後俾人打摷,男雷神爆seed埋尾)
佢點會肯忘記先得
同埋peter 仔係自願
應該有條件所限

marvel 係唔係全部有心靈感應能力既女人都係癡線既

btw 至少scarlet 呢條線可幾收摺先
佢太勁勁到好似經期咁要搵籍口打少d
呢啲嘢,never say never ,遲下票房開始跌就會搵佢地出黎救㗎啦
雷神4個trailer 真係cult到爆...
但係都會入場睇

利申 MCU fans
真係愈諗愈嬲
嘥時間睇左套垃圾
覺得仲差過Eternals 尚氣
佢最後係咪真死左
多元宇宙
以後劇情亂咁嚟都得啦
其實上集spider man 唔係好好看,係搞到三代出來叫有啲gimmick
好難補救到,明明同what if 差唔多style 就得
感覺上以後好多劇情/走向 變咗可以用multiverse或者變體嚟圓 合理化
多元宇宙已經係萬能藉口
到thor4自然反cup,到時話多元宇宙係好野
DC電視劇crossover都係講多元宇宙
但佢聯動個ending幾好
利申 Marvel DC都睇哂
多元宇宙真係最懶既編劇。同發夢一樣合理化D劇情唔駛用腦
個戲名起得衰
呢套片先係第一套multi universe
作得太精彩之後就做唔到落去
而家聽到multi-verse都掉頭走
真人開始老啦
我琴晚發夢扑野應該係第二個宇宙既我
訓醒..冇女朋友..
好似真係唔錯聽日上喎
唔講都唔記得有本書
其實無可能咁就釘蓋
一定係封佢兩三套戲再出返黎
佢個角色太勁 佢係奸或者忠都係好勁,唔整走佢其他角色根本唔使出場
等睇marvel開得太大製造大矛盾
真係有得諗喎
好似仲話開獨立電影
套戲寫死呢個紅女巫都好

可以搵有仔個個姐巫女做返

呢個正面又有愛
好過癲個個

但其實都係同個人做...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞