覺唔覺奇異博士開左multiverse就玩爛左

212 回覆
591 Like 37 Dislike
優先場睇左 個人覺得仲好睇過奇異博士
其實Loki 玩multiverse 玩得一d都唔差,我睇得幾開心,不過之後套Spider-Man玩gimmick 三代同堂,今次玩三代,下次marvel fans 連登仔就想玩埋crossover deadpool 個d , 再下次分分鐘連DC 都想入埋

玩multiverse 只會令到d fans 胃口愈黎愈大,個expectation 愈黎愈高,當有朝一日個陣容滿足唔到個expectation 都幾肯定會成班退坑

今次奇異博士就例子,d人睇到GG俠三代,呢次起碼都有tony stark , X博士成班好勁….etc 點知唔係咁,
網上睇有部分台仔係中意套垃圾唔明佢哋個腦諗乜
個波好屈機
忠果個好正
想知佢點同vision生仔
邪果個都做唔到
隔離star war 已經搵番mother fucker
心水清
Disney放風式marketing真係當人on9
賣情懷係幾成功 劇情就真係無
今次有光明會同X博士都ok
但都係寫到太廢咁撚樣比紅女巫秒殺
動畫套蜘蛛俠電影講多元宇宙都好過ds2
而家比人覺得做爛招牌多d
盲粉
尚氣都有偉仔撐下場,
永恆族我又覺得唔係太差
算啦Marvel
Mcu製作大咁多budget有限掛
佢抄到幾個what if過黎都已經偷笑
好似無交代個老豆係幻視?
定係真人
女拳風氣下
會唔會調番轉係女雷神爆seedtrailer仲要影住佢拎住個鎚
台仔乜都讚 可以唔洗理
多元宇宙冇問題冇問題
問題係導演同編劇唔夠料去拍多元宇宙
可能好似ironman 3 辣椒救Tony咁呢
好睇好多
我唔知係啲fans吹出黎定迪土尼自己帶風向,反正對迪士尼黎講,有noise就得。

其實marvel 而家成抽電影、電視劇連動真係可以鎖死堆fans,因為睇少一套半套真係唔明。但對一般人黎講(即係我),無睇過劇見Scarlett witch 無啦啦黑化到咁有少少唔慣(我對上一次見Scarlett witch就係喺end game
而家marvel做到好似入場追劇咁
同 iron man一樣
客串先好睇
disney自己揾條友 甚至KOL"分析"都得啦
連有兩個版上映都有人信 放風容乜易
你話無先出奇 之前vision條友"有個重要角色出場"
咩講得咩唔講到 disney一定有嘥guideline
仲有班友係度吹個導演拍到好撚cult 幾撚好睇與別不同咁
到底睇爛片當寶仲睇出優越感係乜撚野事
乜都multiverse
鐵達尼號係第二個世界主角無死
拍多幾集

侏羅紀公園又有另外幾個宇宙

根本呢條橋就係技窮玩爛成個電影業生態

任何故事世界觀都可以夾硬黎多次

梁山泊與祝英台化蝶
墳前開個傳送門行返出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞