正式鐘意咗人女朋友 可以點部署

677 回覆
31 Like 534 Dislike
唔同意
其實唔同嘅
破壞一段充滿回憶嘅關係會令人受傷,令人感覺被背叛
如果大家乜嘢都未開始過 只係有好感 我唔覺得落力啲追有乜嘢問題
你啲語氣講到我似你仇人咁

你係咪俾我綠過

係嘅講聲sor you are too weak

唔想再同你講了 條女很好砌
所以呢個位都冇得講落去啦
我覺得失去係痛苦啲 你覺得得唔到係痛苦啲
又屈鳩我 咪講咗計唔到
個個對手都咁諗
搶到咪搶囉, 搶唔到最多返屋企打飛機.
多謝巴打先, 可能第時拉埋天窗既話就會
雖然依家好穩定, 但都驚燈到自己

一開始其實唔係好傷心,唔知原來條路係咁嶇崎
但因為始終果陣讀緊書,日見夜見,佢本身同我好FD,我又唔可以當佢無到
所以個心都乸住乸住咁既

同埋都覺得自己抵死既,果陣因為自己被分手一年,情傷未好,好懷疑自己有無能力拍好個拖,用左好耐先放得低前度,所以遲左表白,錯過左佢。
兼且覺得自己唔配擁有咁好既關係,所以覺得做朋友就好

但時間耐左呢,做朋友都玩得太開心
開始想要唔止朋友既關係,但忍得好辛苦
佢有時唔開心既野,都剩係同我講,包括因為男朋友而唔開心既野

我會發晒脾氣話佢當我係情緒垃圾桶,開心既時候就搵男朋友拍拖
唔開心先搵我傾心事
我話佢只係利用我
佢話無,但我都知其實自己葡萄佢男朋友,可以係佢開心既時候見證到

收左線就自己係到睇書、頹,寫信比自己係一個好方法,解釋自己點解會唔開心
發洩完就會繼續努力增值自己

開頭都只係唔開心,後來甚至會係咁同朋友傾訴,自己愛而不得有幾咁痛苦
( 不斷放負、叫春,朋友叫我離開算啦,愛得咁辛苦為乜,諗返都好感激果堆朋友願意日日聽我呻)
後來明白唔可以成日煩住佢地,少講左,呢段時間已經捱左接近8個月左右

後來,完左sem就去左旅行,去左轉尼泊爾行雪山,去之前同自己講,去完就要放低佢,事實上係有既,因為辛苦到PK,晚晚發惡夢,高山反應屌哪星

點知落山果陣佢打黎,之前果幾日完全無訊號,佢都無打,咁岩係正我生還落山果一晚,打過來喊住叫我幫下佢
原來佢同男朋友感情有問題,咁就無計啦,又做左一晚情緒垃圾桶。
後來都真係無聯絡既,返黎香港就開始Intern,幾個月後佢約我食飯,傾下year 4有咩計劃,一齊讀咩科

慢慢有返D聯絡,但個心好驚再受傷,所以有少少抽離既,但見到面又沉返,盡量唔見佢。
Yr4無耐佢就散左,男主提出分手,於是我先慢慢的起心肝追佢。

不過當中又係好多故事,本身以為自己追硬架啦,手都拖埋,問佢幾時有名份,都係要話未ready好,搞到我勁傷,絕望到放棄左,以為都係無機架啦,當我水泡姐。
點知有一日佢終於認清左,每次佢有難都有我,所以就叫我表白
我呆到以為自己聽錯
咁咪即刻狗衝去馬表白
佢又真係應承。

果陣已經事隔佢當初拒絕我2年啦
err 我語氣你係我仇人? 我係覺得你好煩啫將啲個comment分開,少少嘢又要我撳多一次再睇
唔鍾意咪唔好睇,正如條女唔鍾意你一樣,頭也不回走咗lu~
呢個係咪你所謂嘅辯論手法?
將所有嘢拉到可以量化嘅位,之後在不停咁踩界,之後再話計唔到,所以就要唯心
err 我都想有女
巴打講還講 唔好篤我痛處
幾時都應該將自己放喺第一位
icydk, 係你開始咁做先
下,我講緊嘅係,我個comment入面你至少回覆幾次
並唔係parallel咁講喎
大地在你腳下?
你覺得呢個世界上所有嘢都可以用數計哂嘅?

冇話唔得,但冇人會想嘥精力落去

子非魚,我撚知你幾慘
你又屄知我鍾意一個人但係冇得一齊幾絕望?

呢啲咁subjective嘅嘢你都想量化
你冇撚病呀?

踩界就係在於想盡可能理清事實
但係都要知幾時可以踩
幾時係踩唔到

同你講嘢真係嘥鳩氣 講到半路完全牛頭唔搭馬嘴

繼續做你嘅loser啦柒頭 少少logic都冇

fuck off
CLS,條女出軌,變咗條仔唔發現女朋友有出軌有問題
真係可以投稿
我分開唔同論點回應 你handle唔到係你嘅事

關我柒事

總之你嘅語氣態度同智力已經覆到我唔耐煩

死開啦 我已經mute埋個discussion
反而係個受害者有問題咩觀念嚟

你究竟明唔明我講嘢
我到呢個位唔嬲都算係咁
將所有嘢踩界再唯心係你嘅做法 唔係我喎

你下下都要人身攻擊,我夠可以話你鍾意嘅女一早鍾意咗人啦,loser

傾計都要有禮儀㗎 咁冇禮貌
你又點論證係愛情嗰case你可以subjective? 而其他搶嘢殺人放火嘅就唔得?
係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞