一針不打既,係咪諗任堅持到最後?

526 回覆
589 Like 18 Dislike
做乜要去指定診所問?同埋你想問乜?
你問指定診所 or hotline,啲人唔肯答野

總之好簡單:
1) 確診 而又有向政府申報,政府有你記錄
2) 可以去download 康復紀錄二維碼
3) 入落安心出行,就可免針180日

已經有幾十萬人download左,免針180日
https://www.info.gov.hk/gia/general/202204/19/P2022041900474.htm

你係邊個step唔明?或者kick左係邊度?
無申報?download唔到康復紀錄二維碼?入唔到康復紀錄二維碼落安心出行?

唔好一味話無180日免針 or 問診所無人答
即係你miss左網上申報囉
咁幫你唔到

3月後確診,政府講明要72小時內網上平台申報
3月之前確診,佢開放左幾日比人指定時間去申報

你無申報,走去指定診所問,就咁show張相,無人會理你
你中左 (快測)
但你無申報,政府無你記錄,即係政府當你無中
咁你去打針啦,政府無你記錄 隨時打都得
我一針唔打,前排比公司炒咗,咁更加唔打
ching 打完電話幾耐之後有 sms?
防重症 好撚有用
今日又有新聞話港大發現中過招後嘅免疫反應唔及有打針嘅人,即係想靠港大科研去谷針,我唔會再信班撚樣,全部為政治服務
屌你老母你弱智真係唔係扮㗎啵
有用但副作用會死就會考慮打唔打㗎啦弱智仔
chemotherapy 都有副作用
係咪等於無用?
你預一至三日, 我同我一個同事第二日就收到SMS
另外有個同事好似等左三日定四日先有SMS
你個弱智仔係咪得黑同白?
副作用咪就係衡量值唔值用囉
即係你口中嘅有無用
係基於主觀感覺,而唔係客觀數據
果班真係on9黎
客觀既係支疫苗係緊急使用
知道係乜野意思?
揾朋友幫手
係咁㗎啦
真係
我幾撚時講過有無用呀柒頭
你講嘢之前弓底有無用過個腦
同你講嘢覺得同緊弱智溝通
咁都係到見到p絲
係你無處不在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞