一針不打既,係咪諗任堅持到最後?

526 回覆
589 Like 18 Dislike
諗緊如果唔打針返嚟香港嘅話點好
飛就飛到但又冇得返嚟
好呀,你加油,我都想知點樣出街成程唔戴口罩而唔出事
真係唔想屈服 之前逼針都搵方法撐住 仲諗住如果唔洗打針可以入境就算隔離耐啲都ok 宜家都唔知點拆…簽證過期就無得話唔翻
點解用呢個 <<

打通報到/ 報唔到
Respect 0jump師
ching 我啱啱打咗去,佢話我之前中咗冇報過,話mark資料同衛生處講翻我嘅情況,咁係咪會好麻煩呢?
我又想問你
點解要妥協一個用疫病控制人民自由嘅政府跪
問題嚟嘅 唔係我睇法
你可能等幾日無SMS 既話
其實可能由石沉大海
咁你就再打多次
話之前報左但仲未收到QR code (唔洗講多餘說話)
咁應該再放低資料再等幾日就會收到SMS
其實會唔會話衛生處真係要你比證明,查翻你嘅情況?接電話嗰個話衛生處之後會打俾我,問大概點解中咗唔報,點解唔打針之類
無prove
我同同事真係打個電話去就拎到QR code
你係幾時中?
中既話咪話個陣未有system
或者話個system 只可以報呢兩日所以報唔到

應該唔會問你點解無打針
未打針係未冇得換身分證?
0針返唔到嚟喎
要用政府服務入得,不過又係要嘟app同應該要登記
3月12中,想問咩叫只可以報呢兩日所以報唔到
衛生署有個垃圾申報website (其實係兩個)
但條link 差別好少

https://hdf.chp.gov.hk/dhehd/declare.jsp?ratp=1&lang=zh-hk
呢個就係報快速檢測, 只可以揀呢兩日

https://hdf.chp.gov.hk/dhehd/declare.jsp?lang=zh-hk
呢個就係報核酸檢測, 就可以date back 報幾個月前

但其實重點係兩個site 都係度
連登呢度有第二個post 講過
大家報完都係收唔到QR code

只有打電話去一定可以到收到QR code
你咪扮傻話個陣時中完幾日之後想報, 但係個site 淨係可以揀呢兩日就無報到

我打左兩次去, 我兩個同事打去, 對面好快手mark 完資料就byebye
然後過兩日就收到SMS 有QR code PDF
可能你頭先撞岩過比較揸正黎做既CS

打多次啦, 今次話報左未收到SMS lor
咁ching最後有冇拎到code?
有疫苗豁免嘅可以免針翻香港?
入香港前14日喺大陸澳門台灣就0針都返到香港 如果遲啲台灣開咪過去過咗冷河先返香港囉
好阿 唔該晒Ching
我之前search嘅係見到如果無打針需出示醫生證明方可入境 你可以睇下係咪仲係咁
留咗資料俾佢,最快三至四日有
如果唔係又要再打過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞