有咩game 你一直以為係垃圾, 偶然一玩先後悔差d錯過左

287 回覆
0 Like 32 Dislike
恐龍王國sdsdgo online
我浪客模式爆咗game
我覺得隻game先九十幾蚊算唔錯啦
Ubisoft 出曬名
彈丸論破好撚正
好多玩法,但冇話做完個目的就爆機
1. 冒險遊戲 — 冒險、殺怪、整裝備,儲道具unlock final場景打boss
2. 起建築物模擬器 — 細嘅就起屋,大嘅可以起成個城、世界名勝、博物館
3. 電路模擬器 — 有種道具叫紅石,可以用嚟做電路,砌複雜嘅機械
4. 牧場模擬器 — 可以養豬牛雞馬、種唔同嘅植物,加埋電路可以玩自動化農業
5. 生存遊戲 — 隻game有個生存mode,一死就成個世界冇咗
6. 自製地圖 — 可以自己起同設計場境比其他人玩
以十年前嘅版本同唔計MOD嘅情況,暫時諗到依啲玩法

最緊要係隻game有得開ser同其他人一齊玩,可以同人一齊冒險、分享、打死人、偷人嘢、陷害人哋之類之類
天賦揀孤狼,搵1個隊友,然後隊友都升埋孤狼,2個孤狼勁過4個,而且操作治裝等等都煩少一半

如果唔係用4個角色 好多人過關至少快一半 唔洗吓吓執到新裝備要換來換去

最好裝啲mods 方便自己 eg 自動學技能, 咁樣唔洗刻意洗劫啲npc 黎儲錢

但最緊要對個故事有興趣 慢慢睇文本/ 聽對話 去解任務

享受吓隻game 啲bgm 好好聽
raft係咪可以單機多人玩?
仙劍 被當今遊戲養慣咗 要玩返幾十年既game 真心唔得
玩過1未玩2但原理應該一樣

睇你唔識玩係咩意思 太難嘅唔駛怕玩易少少 高難度mode佢會講明AI好醒

另外戰鬥內外都要善用地形同策略 真係唔識玩唔駛怕save scum
勇者鬥惡龍
班撚樣見你果場雷少少 見你個名係黃就變晒小粉紅咁屌你
Witcher3, RDR2
兩隻都係玩左一陣就棄咗,過一排重玩玩到完全投入咗個世界
人生中最好玩個兩隻game
因為你劣姐
原神連近期最弱果屆goty都入圍唔到
玩家之聲投票第一輪就出局
眾人皆醉唯你獨醒
limbo
前日見到你呢個POST, 去STEAM買咗, 目前唯止PLAY TIME已經 20個鐘
估唔到幾鍾意玩, 但又會今日先發現呢隻GAME
不過而家玩都未遲
原神 不過係度冇人會認真討論
上年ps4有免費
又黎畫風唔多鍾意 到底十個講呢句嘅人有幾多個係知道minecraft係可以用材質包同用光影mod先再講
https://www.youtube.com/watch?v=wmT2WojZkwg&t=1119s&ab_channel=DMIIITRIEV
https://www.youtube.com/watch?v=nqopUzlcE2c&ab_channel=AsianHalfSquat
一樣,玩落太正停唔到
vanilla係冇一個大目的 你想做乜都得 所以好多人唔知做乜好
但如果你玩modpack就唔同講法 個個modpack/地圖都唔同根本答唔到你
世界上最值得買嘅game一定係minecraft 多野玩到仆街 買一隻game成世都玩唔完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞