有咩game 你一直以為係垃圾, 偶然一玩先後悔差d錯過左

287 回覆
0 Like 32 Dislike
VR Chat
第一次玩既人 而無人帶
100%即棄

事實上佢係每刻每秒既都更新緊既game
元宇宙先驅
呢隻有VR版
MGSV 以為睇片多 玩落故事好吸引 跟住玩埋1234 ps1 年代已經好神
最近gamepass有隻黑白武士橫向動作game,睇畫面幾好又有電影感,咁咪down落嚟玩,本身都知佢似係soul like遊戲,不過入到去玩發覺d打擊感好差,d敵人好L厚血,又斬得快

自己d招又好難禁,有招係輕擊>輕擊>重擊係打暈人再QTE即殺,禁極都出唔到,最後發覺原來係要好有節奏先出到,玩L死。我好快就master到果種節奏,所有兵仔係我面前都係三下劍一下QTE殺,無哂難度。我以為實無死,應該好易玩,點知係惡夢

cls係佢d兵嘅arrangement,成日擺d霸體硬兵係槍兵前,槍兵d子彈一下差唔多半血又擋唔到,不過我QTE流黎講都係難少少trial and error多幾次都會過到。

最on9係打final boss, 佢個boss三劍就秒我,三劍出得快嘅可以係一兩秒,咁都算,以技術,都可以屈到佢死,但係都估佢有second form,點知佢有third form變兩個分身出嚟,on99打極都打唔贏,又成q日放波,中間又無方法補血,我愈打愈嬲,dllm我玩緊武士game,我就係普通系,隻隻大佬都係超級系,又巨型又係咁放波dllm完全唔公平,又比人係咁秒殺,我打人扣得少少....

打final boss試打左一個鐘,都打唔贏就del game同埋去game pass到負皮隻game

你可能覺得係我廢,不過我自認打機都算係咁,所以我覺得係遊戲問題,如果唔信就自己down黎打爆佢比我睇
The Stanley Parable
仲有3年先拎到最後一個achievement
之前ps store 有折就買黎玩
頭幾個鐘完全唔知做緊咩 啲劍又廢
但玩落去又覺得個故事好吸引 越嚟越迷仲走去睇埋Netflix 套劇
有深海恐懼, 睇trailer都好淆
DEATH STRANDING
對馬戰鬼
係,睇到就嬲
MM2
月下經典前無古人後無來者唔玩走寶
Vampyr, 以為鳩game玩落又幾好玩,後面少少悶
Same 一開始覺得像素game咁樣 好抗拒
宜家覺得像素好正
細個覺得連線game先係王道 單機game 垃圾
大個左就相反
link?
supraland six inches under
開頭以為膠game,
點知一玩停唔到
話唔知要救佢個女
一見到佢個女幅畫像
勁柒

即時棄咗

最黐線一定係呢隻
Doki Doki都係抄佢
mon hunt
之前睇人打覺得做咩一隻boss打幾分鐘,
打過覺得咁樣贏先有成功感
Dayz
太閤立志傳5
原本以為係d低能game
而家覺得好好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞