有咩game 你一直以為係垃圾, 偶然一玩先後悔差d錯過左

287 回覆
0 Like 32 Dislike
正想講呢隻
嗰陣我又係咁岩見PSPlus有Free先Down黎玩
仲要係平時啲Game都係拎完就擺喺內容庫
唔知點解嗰陣又好得閒開黎玩
一玩就停唔到手 超緊張刺激
不過第二集劣咗好多 無咗嗰種孤獨感
係 最初落失落之河超淆
啲入口點都有利維坦
由初初好鬼祟咁偷位走去到最後夠膽用刀仔劈鳩佢
用咗好大勇氣
bloodborne
第一隻入手既魂系game
赤手空拳打一開始隻狼打左成個鐘
差d棄game原來有得執武器
我好想知清體力、做每日任、重複刷副本有乜咁好玩
偉 係道嗎?

20個鐘應該都只係夠開始做到d基本基建
hollow knight
操作同故事背景都高汁
(雖然仲有好多未過到)

初時覺得pixel風格好核突
玩耐咗反而幾鍾意
玩一陣唔經唔覺又天光
佢啲game評睇吓就算
NDS嗰隻LOST IN BLUE?
勁好玩
最後試哂唔同結局
咁開新地圖解下寶箱都似係玩隻正常rpg 既,只係戰鬥始終悶悶地,啲配角又流流地,啲對白亦煩煩地,結論都係麻麻地
最好玩係可以點行都得,隨便跳樓隨便爬牆,不過依個位係抄既,所以都係流流地
AI夢境檔案 ps版個demo幾趕客
後面game荒又見到上左xgp 個劇情一玩就停唔到
就黎出新一集
但妨礙你嘗試新武器既動力
如果botw d武好似witcher咁耐用
我應該成身單手劍/回力鏢
正常解寶箱係直接出d實用野,原神解寶箱係畀魔法石你抽野仲要每個寶箱得2-5粒石,抽一下要160石
支線9成係一個新既獨立故事
你會發現好多支線劇情寫得好好
首先點解我要知有呢啲mod?
隻game吸引唔到我我根本連搵mod都唔會去搵
仲有點解要逼人鐘意你鐘意既野?我唔鐘意就係唔鐘意,我玩game一向係畫風行先,我黎share自己睇法你啲語氣講到我好似做錯左啲乜咁,有必要咁樣?
我見啲人都係開住攻略網mark地圖開寶箱/point of interest,模式重複,數量又極多每次得嗰少少獎勵,行乞咁款
佢嘅工業化開發都真係幾工式化嘅內容
見人玩得好辛苦,狂對攻略嘅location、mark地圖,開勁多寶箱/point of interest,之後抽舊垃圾返嚟,真係冇乜動力,覺得俾人當狗撚咁
打越啲劇本真係好屈機
Apex
倒轉,開頭比連登仔fake到天上有地下無
玩唔夠3個鐘就棄驚
任你整到曉飛咪又係一舊舊四方磚

睇見都唔開胃
係咪GSC果兩隻?上年有再販

E17
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞