日產部note e power 的士準備上路

122 回覆
1 Like 32 Dislike
講坐應該byd 好坐啲
日本貨車d鏡咪仲凸
向前同向2邊伸
又係你呀 上次仲柒唔夠?唔係以為講得多就有人信下話

日產新note 好唔好力
https://lih.kg/uwxtoyX
公司車你個司機幫你入牌價油呀
跟牌價入跟住下下地板油
大把貨車突過佢,亦肯定唔夠2米高 (屋本身先1990mm)
佢擺明俾公司啲伙記穿櫃桶啦

呢啲傻閪老細唔棟佢對自己唔住
咁日本三大廠hybrid,epower的確係最低技術嘅
說穿咗就係發電機+摩打
買部BMW i3 自己+部柴油發電機好過
係,連Honda 都追到上來
佢上一代係勁廢 新嗰套個原理好好多

不如大昌行拎freed 來改的士好過
根本係電車加舊發電機
其實小露寶hybrid 咪夠哂
搞咁野做乜
有日本傳媒問點解note副偈細力過隔籬Fit咁多
答案竟然係note舊電大啲所以可以副偈可以細力啲

.....痴線咩邏輯嚟, 又唔係Plug in hybrid
小露寶係隔離台皇冠呀嘛

大昌行要自己出的士,但日產啲車廢
之前NV200 原生石油氣但勁易壞
而家又搵部爛鳩note
大陸有部日產sylphy都係行e power,依部做的士更好
做的士咁計有乜問題
電油唔同石油氣, 唔係固定價格,
用唔同卡有唔同折扣, 相差可以好遠
電油
聲稱$0.8/km, 而家有政府燃油補貼,大約$0.35-0.4/km
呢到好多人唔知電油有$6.06 係比政府稅?
理論上如果epower 的士發得大黎搞,淨係油公司車隊優惠都可以做到 -$8
假設政府肯接受比的士入油收一半稅,即係3.03
可以每L 減11.03
仲未計車價平一半
18萬vs 35萬
我就寧願多啲車主用呢部。唔好用到咁殘快啲換新車
好過買35萬之後一直唔肯換車。殘到爛車咁
家用同做的士完全唔同
平過普通汽油車但點都唔會平得過石油氣
toyota 套hybrid個working principle又係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞