日產部note e power 的士準備上路

122 回覆
1 Like 32 Dislike
揸呢架係咪要講明唔做機場單
副偈問題唔大,石油氣本身octane number仲高過汽油,冇爆震問題
係燃料部份麻煩,MPI易搞啲,直噴就煩

外國好多改做LPG/CNG嘅車係雙燃料,即係加氣同時保留汽油

有啲改裝廠已經出神入化到連Hybrid車都改到做LPG
30日改名2次必須用盡quota
經常改名9up都唔怕
用緊note epower
1.2$/km
抵唔抵見人見智
**個車尾箱唔係幾好用
又用幾多蚊黎計
咪好似啲NV200 咁, 幾年車就封車囉

點解要租佢, 窮閪租5座牛肺, 有錢小小想多啲單就租豐田混能
呢部野我係客見到一定彈佢鐘, 坐返豐田混能唔撚好?
豐田混能係日本政府同豐田特登出嚟迎接東京奧運,代表日本世界各地嘅遊客,講質素係一定有保證
因為有親戚係運吉做
而家Uber都係做taxi先好做
epower行到柴就正
柴油發電機啲煙同聲
點答你
dun到仆街我點知係咪司機問題
改石油氣既話個尾箱會淨返幾多位
自己買部柴油發電機改裝
油耗4-5L/100km 比盡
政府肯出電油的士牌先算
Dun呢家嘢個個唔同感覺
有啲車你明知佢dun但好玩感覺會好啲
我意思係佢超出我意料之外,我當時坐Uber佢仲要新車落地,我做乘客當然唔想好似坐貨van 咁
依家有巴打車主都證實咗,我先講番我有相同感受
你一嘢質個問題過嚟:你想佢有幾好坐?
你咁同派膠俾我有分別咩

我架車都係用扭力桿
你明唔明連我都嚇一嚇係有幾dun
其實都唔關torsion beam事
新車落地去做Uber 貼錢請人坐車
所以我滿心歡喜
坐上去仲聞到陣好香嘅新車味
當年福特架的士做prototype 係搵架電油版過到嚟再裝套kit set 出嚟做type approval, 批咗然後先正式量產而家個的士款出嚟,連香港都做到你話有幾易啦

所以先話政府條法例寫到立心不良
2020年on9買咗兩架serena e power做公司車
兩架都揸兩三個月就壞冷氣 維修要幾萬蚊
仲有好多怪聲 總之整乜都萬萬聲
唔慳油 平均都要$1.8-$2以上
舊電細到無用咁 一直要靠燒油比電 引擎一著又嘈
勁後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞