[ps5/ps4] Gran Turismo 7 跑車浪漫旅 7 集中討論區 9

632 回覆
8 Like 13 Dislike
Race b都入唔到,似sever問題
平時用開手掣自動波
想轉手掣棍波
個次序應該係點?
1.迫力 2.減波入灣3.出灣加返波?

玩左一個weekend 終於上到A+ DR
今個星期race b 好多chicane 炒車/ 落坑落太盡反彈飛街
唔貪心偷盡位比較易執雞
勁….自己連A都未升過
B 跌返C 連Sr都跌埋去b
圈速又唔夠人快 成日都玩碰碰車 玩我都要仆街
鬥撞攬炒 屌你老未 無撚心機玩
有車埋身開即刻開tcs
chicane之前D段路我會讓人然後等佢撞車
大彎之前同人平排要預早多25-50米收車
比人隊就...如果人地有心呢個難拆D 唯有揸快D
經典車幾耐更新一次?
減速就一路brake一路降gear, 有埋ebrake會減快啲
普通入彎就入彎前一迅間降gear, 等佢彈極力子嗰下入轉向會高啲
出彎等之後直路先上gear, 出彎一上入低轉會直接失速, gear每個場都要set
我都試過俾個香港人好似巴打講咁 我喺直路想爬佢頭 佢一嘢閘埋嚟 撞我埋pit wall度 條友仲要同一場賽事唔係第一次對人咁做

結果我認撚住佢PSN ID 喺下次抽中同佢同場賽事嘅時候 等人入房/warm-up嗰陣時用public chat提醒大家提防嗰條仆街 先阻止到佢

屌你老母啲大陸仔矛撚到
今個星期race b點撞對家,都唔出pently
請教下咖啡廳42果關GR1買邊架車?同埋點玩好?
手車太屎,贏唔到
佢個penalty system好似又改左
Race a 點解無dr sr 更新
咁樣搵鬼玩
琴晚比架WRX 炒左出沙地
入彎前check 雷達有兩個車位
出彎後第二跌落第八
懷疑係揸HK 旗嘅大陸仔
Race a 成日玩碰碰車….
我覺得唔計都合理
最好當然有得揀 計 or 唔計就最好
老老實實呢種對手都係得兩種應對方法

一係練好圈速放爆佢
一係大彎前你早收車/ 搏佢overshoot
唔好比佢痴你個尾
有招好賤,但真心建議只對付賤人

直路佢食你氣流 你唔收油但踩brake

好多時會冇penalty

現實中用應該會比人打
又出左1.6 update
唔該師兄
今晚有真嘅LM24
gr1 daytona用咩車好?

另外兩場用super formula racing hard 6油耗唔入pit贏左第一
玩easy mode就求其搵架gr1都過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞