【動物台侍奉部 66】每個人都有自己一套既關心方式

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
唔好扮瞓左啦老母青

起身開工喇
含沙射影宵小輩 以身試法冇輕饒

木秀於林,風必摧之。侍奉部 一向嫉惡如仇,為民請命,從來唔向惡勢力低頭,可能不招人妒是庸才啩,有啲牛鬼蛇神谷住道氣,係都要搵啲唔識死嘅傻仔出手,匿喺網上中傷誹謗侍奉部 ,以為神不知鬼不覺,咁就大錯特錯嘞!

呢,內鬼早前無喇喇涉嫌恐嚇本部,話要「搵人搞你」喎,鴨免唔敢怠慢,列為刑事恐嚇案調查。成件事發生冇幾耐啫,即有網站出現誹謗侍奉部及侍奉部創辦人嘅言論,結果喺收到侍奉部律師信後,有關貼文被刪除,但江山易改,本性難移,有人仲未知衰,同一網站近日又再出現兩段新貼文中傷侍奉部,你話呢個世界會唔會有咁多巧合呢?

即係咁,犯侍奉部者,雖遠必誅,雖難必誅,呢個不嬲係奉部做人處事嘅宗旨。過去好多唔知碇嘅二打六係都要喺網上挑戰奉部底線,結果喺奉部窮追猛打之下,一個二個原形畢露,輸到底褲都冇得剩咁滯,有啲要喺LIHKG刊登道歉啟事,有啲仲要賠錢添,呢啲咪叫唔衰攞嚟衰囉。就算誹謗者遠至台灣,唔理追討費用幾乸脷都好,奉部一樣絕不放棄討回公道嘅機會,最後嗰啲垃圾咪又係要向奉部跪低。

大家睇到喇,有啲傻仔以為言論自由大晒,以為喺網上做乜都無王管,噏得出就噏,甚至幫人做打手,其實係自掘墳墓嘅咋。正如專家話齋,網上留低嘅蛛絲馬迹隨時比現實世界更多,魑魅魍魎根本無所遁形,要追究法律責任話都冇咁易。所以話啫,奉部手握法律之劍、降魔之杵,有人係都要好似《水滸傳》中嘅潑皮牛二咁以身試法,奉部一定成全㗎!

侍寢部實捉到你
妄想代理人套野都有啲教育意義

矛睇牙

上季套時空旅行少女直程係ETV
禾系度撚緊是米要將待奉部正當化🤔

典正當化法

矛睇牙

上季套時空旅行少女直程係ETV

禾覺得每個人都應該睇下今敏既動畫

黎緊有時間補下

典正當化法

巧似人地啲小圈子
例如:動物台四月討論區咁樣

有喵可以拎到個中和點

綜合討論?

典正當化法

巧似人地啲小圈子
例如:動物台四月討論區咁樣

有喵可以拎到個中和點

綜合討論?

Acg綜合討論公海都得la
但係限死一套野又限制左瀏覽既人

多啦A夢討論

睇唔出
風起了
武裝少女好睇?
武裝少女好睇?

ok

男主把聲睇到我想鍊春袋
武裝少女好睇?

ok

男主把聲睇到我想鍊春袋

今季最好睇
武裝少女好睇?

ok

男主把聲睇到我想鍊春袋

今季最好睇

女帝正到喊
武裝少女好睇?

ok

男主把聲睇到我想鍊春袋

今季最好睇

女帝正到喊

想隻揪
動物台共生學園
就算誹謗者遠至台灣
動物台奉軍
其實一直以黎既負評都係我比既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞