【動物台侍奉部 66】每個人都有自己一套既關心方式

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
直葉一齊進魔紳玩

邊隻
開返個分身扮正常會然都好

你自認不正常
直葉一齊進魔紳玩

邊隻

用神面進個隻魔紳屎
Fog開始悶
Fog開始悶

go to play gbf

體力game?
感人動畫電影推介--千年女優

女優=女演員,唔係鹽濕野

千年女優講述一個已隱退既出名女演員-千代子用成世人為左交還一條鑰匙比人既故仔

故事中以一位拍攝記錄片既導演去訪問千代子,千代子講述佢既一生經歷作為開始
畫面係現實同戲劇之間互相交錯,攝影師同導演容入係回憶畫面中,一個個回憶最後又連接埋一齊,呢種表達方式都幾特別,就算係睇畫面都非常值得一睇

因為女主角係演員,所以回憶中都會穿插左唔同類型既戲劇,NHK大河劇類型甚至到到科幻電影都仲有

有啲似睇緊the man from earth套科幻片既感覺,相信如果鍾意呢套戲既人都應該會鍾意千年女優/今敏既作品

咁樣再插啲圖又o唔ok,好似開始有啲長長地

其實多字唔緊要
最緊要同時多圖
感人動畫電影推介--千年女優

女優=女演員,唔係鹽濕野

千年女優講述一個已隱退既出名女演員-千代子用成世人為左交還一條鑰匙比人既故仔

故事中以一位拍攝記錄片既導演去訪問千代子,千代子講述佢既一生經歷作為開始
畫面係現實同戲劇之間互相交錯,攝影師同導演容入係回憶畫面中,一個個回憶最後又連接埋一齊,呢種表達方式都幾特別,就算係睇畫面都非常值得一睇

因為女主角係演員,所以回憶中都會穿插左唔同類型既戲劇,NHK大河劇類型甚至到到科幻電影都仲有

有啲似睇緊the man from earth套科幻片既感覺,相信如果鍾意呢套戲既人都應該會鍾意千年女優/今敏既作品

咁樣再插啲圖又o唔ok,好似開始有啲長長地

其實多字唔緊要
最緊要同時多圖

可以補下入面少少靚GIF
甚至係對比下其他電影既鏡頭
咁個內容就好充實
覺得之前貼過最高汁係呢篇野
多得有呢到啲呀清幫手執過
https://lihkg.com/thread/228187/page/1

負皮撚又開工了
飲多枝1664就訓
我一直都有個疑惑點解啲長篇動畫多數會搵極出名組合/歌手唱op/ed

例如呢
我一直都有個疑惑點解啲長篇動畫多數會搵極出名組合/歌手唱op/ed

其實D OPED點出黎

動畫公司出錢叫人整?
倒貼求出名?

如果係前者 有筆直做長篇 OPED搵出名組合/歌手都唔奇啦

例如呢

火影,死神,鋼鍊個啲
請SID,ASIAN KUNG-FU GENERATION,ORANGE RANGE,YUI,SCANDAL, L'Arc~en~Ciel之類黎唱op/ed

SID剩係識佢首RAIN
刷牙訓覺
訓唔著再上黎9UP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞