「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下讀6個月係咪都要申請留學簽證?
跟番日本傳統4月
不過呢段時間搬屋/租房都貴
有D野唔識想請教下
冇用過BNO入過日本境
用BNO申請留學簽證洗唔洗比埋特區護照D日本出入境紀錄佢?
我見好多都係4 同10月
睇你讀完畢業之後想點行
如果想讀大學/專門,10月入學就一年半時間準備
4月入學就可以用盡兩年
2個都慢
應該岸田啦
苦主既VISA 今年內都唔知清唔清得哂

而家剩返都唔知有無1000人既VISA要清
有冇人住個leopalace? 係咪真係隔音咁差?同埋知唔知點樣可以避伏?
最好揀鋼筋構造木屋隔音真係麻麻
我諗以前,疫情前應該都差唔多20人以上一班,然後分好多班
但依家得番好少班但就Group埋哂一齊
我地個班已經係就黎無野好學個個搵工,考大學,準備走人既一班
我自己覺得無咩所謂,
反正讀多3個月讀少3個月都唔會差好遠
最緊要就番將來升大學/專門學校/搵工既時間

半年已經係中長期簽證
無記錯我個陣係要比埋特區記錄...
仲特登拎左海關入境記錄紙
我都係BNO入境日本
我都係HD+Topup Degree
出示Degree Cert暫時都無試過有問題
係每次都有人問點解唔係讀4年大學
之前分享過最好唔好簡Leopalace, 除非無選擇
但一般唔會無,上Suumo搵下,市區基本上係好多好正既樓盤
未聽過無位讀...正常語言學校都係學店,想賺錢
越多人越好
想問有無人讀過東京果間「日本電子專門學校」?
有無過來人可以分享下去日本讀IT再揾工好,定香港讀間好啲嘅bootcamp 再wh過去揾工好?
我唔係搵工,係申請經營管理簽證
要出示大學證書既時候比行政書士問過
不過解釋完就冇野
想問下巴打們如果10月開學通常會早幾多搵屋
Apple music 上左摩擦係數喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞