「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新一輪水際緩和
唔知係點 包唔包個人遊
會唔會同WH有關就唔知
希望10月開返WH
最後一個機會了
大家都希望
唔想再有人比疫情浪費青春
但呢排數字又升返
安倍晉三遇刺疑有在日中國人策劃
https://lih.kg/3068114

一陣封中國又搞到我哋
我睇晒你啲片,好正😂😂😂我plan緊報你果間,自由得黎又有動力去學,但我想問如我報左一年課 讀讀下突然想追加讀多半年,咁得唔得嫁?
已經7月中都未有電話
🥲
唔好意思遲左覆你,最近好忙...
好多謝你支持!希望你早日順利來日留學,生活!
如果有興趣報我地讀緊間學校,IG Contact我可以比多D資訊同意見你
https://news.yahoo.co.jp/articles/13d92f2476efd69a57b8eb15da4fa1d2f77437f6

岸田首相は14日の会見で、新型コロナの感染者数が増加傾向にある中で、水際対策を強化する考えがあるか問われたのに対し、「たちまち今、水際対策を強化することについては具体的に考えていない」と述べた。 

選完係串D既
有無YouTube link
你指日本語言學校?
其他學校真係唔知,但我依家讀緊個間係可以自由extend
例如本身讀一年,突然改做讀一年半/兩年都得
1,4,7,12隨時都可以入學同畢業
遲左覆你唔好意思,
https://www.youtube.com/watch?v=Qxj0Syc8gMw
可以參考下,接下來都會陸續拍關於日本語言學校既片
有唔明可以IG問
話說自從前排可以入境之後,我地學校一下子多左超多人
最多個班有3x人
而我依家係最少人個班,得7個人
有啲驚下年冇位讀
用兩年黎既經驗估計
如果講放自由行個刻就叫做到野既話 一定係岸田快D
不過岸田公佈左政策 另一邊可能加速做野都唔奇
結果黎講可能早過自由行實行個日
喊出黎,30幾人😂 多到咁邊照顧到咁多,好羨慕你得7個人
想請教一下巴打嘅意見
1,4,7,12
邊個月入學最好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞