若要暗瘡好,咪撚信老母13

1001 回覆
99 Like 4 Dislike
有時會約醫生review狀況架嘛 都唔洗錢
同埋我第6次都想搵醫生打 都係貴1000姐
想問下打laser for 咩
係咪凹凸洞比較嚴重自要?
爆完瘡既暗瘡印 凹凸洞先要打laser
仲爆緊瘡就食a酸
我食緊a酸打唔打得皮秒🙏🏻🙏🏻🙏🏻 想係到問下大家意見 醫生話得但美容院話唔得
食緊A酸會光敏感 一定唔打得
你睇咩醫生會話打得呀
要停左藥先可以打架
頂啱先比左成皮野買個皮秒 package 添🙏🏻
醫美centre啲醫生都未必信得過 始終模式唔同
有冷靜期就cancel左佢啦
打完一係無效一係敏感反黑
打完彩光發現額頭多左d乾裂紋咁
唔知關唔關太乾燥冇做好保濕事
關 打完一定要做好保濕
宜家勁做返保濕 d裂紋會唔會修復返?
好似老人紋咁勁肉酸
會呀 如果你唔做好保濕有機會誘發濕疹就手尾長
利申: 醫生教既
醫生介紹用physiogel 普通果隻就ok
佢話如果嚴重可以用physiogel Lipid balm
有冇巴絲可以分享吓邊個醫生好?爬完文睇唔明啲簡寫
我係呢幾日先開始食a酸 我上幾個月打皮秒打左三次其實係幾好
有冇圖 上網搵左 但唔知邊隻係最普通果隻
thx bro

我屋企果支
長陳 長沙灣陳冠鴻
尖陳 尖沙咀陳婉雯

我見藍色先係寫保濕 紅色呢隻都得?
兩隻都得 藍色再潤少少
開始左食就要停laser
有時要食9個月
要俾醫生review 先好停 如果未好哂就停療程就浪費左
呢個就係睇長陳既問題 你當佢藥房咁最平配a酸就ok 但一有複雜少少既情況佢就未必搞得掂/有時間幫你慢慢諗
我睇完呢個po, 由19年5月食到19年12月,食a酸途中試過大甩皮、大爆發、乾到生濕疹…

依家過咗兩年半,間唔使都會生一粒暗瘡,暫時冇再翻發。真心推薦阿媽叫你食多啲菜、飲多啲水的人可以試下食a酸,我諗我最後悔係冇早啲食。

同埋夏天開始食會好啲,冬天先食甩皮更麻煩….
但係佢已經食咗兩次半年即係已經總共一年

長陳係咪印度廠所以啲藥平咁多同埋冇咁有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞