老豆貪平上FB買相機中伏

163 回覆
418 Like 7 Dislike
話說我老豆早幾日o係fb見到個post,係一間名為[數碼世界]o既網上商店貼出黎,內容如圖示:

咁我老豆就訂咗一部,點知收貨之後部機變咗一部淘寶價值180人仔o既相機 :

跟住我老豆上fb問間鋪咩事,點知畀間野block埋
想問下咁多位我地有冇咩可以做到? 檢舉間鋪有冇用?

間黑店fb名稱:

希望冇人再中伏
咁都得
講真凍過水 平平地當買教訓
笑咗
咁都得
貨不對 辦wo

告得啦下話
講真凍過水 平平地當買教訓

都冇諗過追得返啲錢,不過唔想再有人中伏,所以先post上黎
貨不對 辦wo

告得啦下話

但佢係網上商店,冇地址
唔係空盒以經好老實
唔係空盒以經好老實

我都係咁同老豆講,佢又抵o既,唔check清楚先畀錢
因為件貨係送上門先畀錢,只怪我老豆太信人
唔係空盒以經好老實

我都係咁同老豆講,佢又抵o既,唔check清楚先畀錢
因為件貨係送上門先畀錢,只怪我老豆太信人

唔好係FACEBOOK既廣告買任何野
貨不對 辦wo

告得啦下話

但佢係網上商店,冇地址

等海關放蛇

又係喎
貨不對 辦wo

告得啦下話

但佢係網上商店,冇地址

等海關放蛇

都係郵寄,真係拉到?
依排FB 好多依D 廣告, 又dyson 風扇,又ipad, 又PSV, 除左見一個report 一個都唔知點好
price.com check咗價先啦,貪平,邊有平咁多。

不過都支持你告鳩間嘢。
貨不對 辦wo

告得啦下話

但佢係網上商店,冇地址

等海關放蛇

都係郵寄,真係拉到?

但間鋪係搵人送貨上門,我老豆話送貨條友著便服o既
同埋唔使簽收,條友淨係收錢走人
認真 告得到
以為又俾法式麵包打
去淘寶買都安全過你
price.com check咗價先啦,貪平,邊有平咁多。

不過都支持你告鳩間嘢。

check咗喇,部機2012年出,2014年之後都冇再update價錢
http://www.price.com.hk/product.php?p=141265
我老豆以為係倉底貨先咁平
依排FB 好多依D 廣告, 又dyson 風扇,又ipad, 又PSV, 除左見一個report 一個都唔知點好

仲有咩iphone 680蚊。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞