F1 2022 愛美利亞-羅曼尼亞站 賽後討論區 4

1001 回覆
0 Like 16 Dislike
MM一向都話彎佢可以自己轉,但係馬力唔夠佢冇辦法彌補

好詳細嘅我唔清楚

今年Honda redesign架車,加咗尾grip(主要係彌補返呢兩年車軚人配方改變嘅影響)

改完啲車手要用多啲尾brake,問題係一路以嚟Honda架車馬力都唔夠,但係有一樣嘢好,就係個頭brake好勁,過往MM就係靠超遲同重前brake再加自己痴線佬過彎法追時間/爬頭,今年改完個頭brake唔可以用咁多,即係廢咗MM武功

今日有in-season test,康打試新死氣喉同前suspension,希望加少少馬力同將架車嘅重心移前少少,儘量揾個balance係保持到尾grip之餘又可以落重前brake

另外馬力不嬲都唔夠,但係19年嗰期係同Ducati近咗,呢兩年唔知點解又拉返開

第一下冇問題,第二下唔太幫得落。不過整體racing incident多
係F1既話我覺得要罰既
第一下有少少push 但比人食返轉頭
結果第二下擺明係報復式行為嚟
但呢單係Indy既話
我覺得就係屌乜鳩啫
平時美國賽車都係睇撞車+場下打交架啦
https://www.f1-fansite.com/f1-news/schumacher-not-used-to-overtaking-says-steiner/

Gunther Steiner:Mick has to learn to race at the front
試車試下唔同有咩問題
實車落地試點都好過淨係係風洞係咁試 平治應該都要咁樣做
旋風密林咁
Aprilia以前係v4 75度夾角, 所以一直搞唔掂部車,
早兩年跟返大家v4 90度夾角, 先有依家嘅成績
Audi is ready to offer around 500 million euros ($556.30 million) for British luxury sports carmaker McLaren as a means to enter, a source told Reuters in March, while Porsche intends to establish a long-term partnership with racing team Red Bull starting in several years' time.

路透社講Audi同麥記合作
source in March

路透收料有啲慢喎,4月個陣amus唔係話audi同McL合作已經告吹喇咩?同埋呢家好似傳緊audi一係買AM一係買sauber

https://twitter.com/tgruener/status/1512111219414425610?s=21&t=52XJOVu4kLo91V9af27-4g

https://twitter.com/lappedcars/status/1517591005712633856?s=21&t=52XJOVu4kLo91V9af27-4g
係David Schumacher
咁David連F2都上唔到
誇張咗
唐仔會唔會無車揸
https://twitter.com/junaidsamodien_/status/1521078661075673095?s=21&t=52XJOVu4kLo91V9af27-4g

意粉motorsport話AM可能會喺西班牙攞B spec車出嚟

希望係真,比牙圖一架靚車
係呀 老麥講明唔賣盤
亦唔會同車廠聯名出賽
所以audi轉去搵沙巴同威記
威記拒絕咗 話唔想重蹈當年寶馬咁既情況 賣盤就要keep威記個名
沙巴就話名可以唔keep 但就要求保留最終決定權
結果依家好似傳緊AM跑出
最大機會同audi合作
「On 25 June 2021, it was announced that Fallows had agreed a contract with Aston Martin Formula One team, to commence on 2 April 2022.」
一上任無耐就開始有b spec車
相信dan fallows實力
如果Audi入主AMR,唐仔應該即刻比人炒
即係康打唔會返嚟
ocon 唔係已經示範咗唔使學嘅咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞