F1 2022 愛美利亞-羅曼尼亞站 賽後討論區 4

1001 回覆
0 Like 16 Dislike
應該開頭有預,但冇諗到原來風洞check唔到呢個問題,以為自己研發好順利冇出現呢個問題。
唔記得之前邊個講f1研發車歷史既片話以前都試過大downforce年代都出現過海豚跳呢個問題,明明前車可鑒,平治冇理由冇人concern過呢個問題
點估到咸連嗰少少跳動都頂唔到
Max呢啲會衝會搏嘅咪又係champ到
兩種style各有各好嘅其實
AN 呢舊垃圾我30年前已經幫威記設計過啦
果陣仲有得無限落場試
老人家骨頭脆
火星車直路刷火柴未得,洗同你鬥
但其實佢嘅consistency 喺依兩年極高
特別係舊年 唔計果3場DNF 其實佢真係冇乜driver error 強如咸狗都有magic button 同imola出沙地

今年so far都係 唔係果兩場壞車 其實佢都係完美表現咁濟
個個都預左一定有porposing,之不過平估唔到會咁勁姐
上網睇wind tunnel限左50m/s 180km/h
如果porposing低到180KM/H都有咁平就一定玩完
到埋佢地係wind tunnel唔做整porposing出黎
因為會整傷wind tunnel條track mill
舊年max最大嘅error都係沙特Q3炒咗,唔係嘅話就100分
法國站lap 1都應該算,不過strategy救返
你有無分到橫衝直撞
無腦咁推爆架車
同明食硬對手嘅分別
呢兩年Max有幾可自己犯錯DNF
6隻叻狗負皮咗
叻用kerb再搏好多,條友不斷咁push遲早再發生imola
嗰場出左神冇計,嗰個q真係飛車
岩岩去拉利嗰年都已經係咁im stupid
你都唔明我講咩

講緊牛奶係啲計哂數唔會夾硬谷 (e.g. 上年奧地利)
19叻同素狗係啲明知架車唔夠快但都想搏一搏 (e.g. 素狗今年澳洲)

Max 2020都有違反車隊指示去push 話not sitting like a grandmother
同埋唔記得2020邊一場水戰push 太勁炒咗

只係呢兩年Max 已經進步到識評估架車狀態值唔值得比佢搏, 加上有一架可靠嘅車比佢有本錢搏
你地講番 我又想睇多次個個lap
因為真係好精彩 但係好可惜
叻同max一樣鍾意set到架車個尾好甩
同時叻係好鍾意捽軚
壞PU都唔關Max事啦
彎左軚尺嗰啲又唔關事
Finishing first in every finishing race
佢應該比19叻派咗帽掛
我外行人睇捽軚應該會對胎溫胎耗有唔好影響
素狗架平同紅牛係澳洲又冇差好遠嘅
想睇下牛奶幾時有架好車 (大概18 RB咁上下)
睇下佢到時點揸
其實f1真係好慘,手車勁都冇用,架車勁就玩晒
咸迷表示反對
我咸是靠手車攞七屆的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞