[PC DMM/Steam] DOA 咸濕排球 DOAXVV (3)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
暫時owner lv 4, C級

NANAMI黎講,
"Venus gacha" "Natsukashi gacha" 個詳細好似無佢
"Weekly gacha" 有佢但d飛唔知點黎
"Trend gacha" 所以D石係等呢個3人gacha再出nanami之日先all in抽?
Trend果個先係重點
得Trend衫先有event bonus (勁啲, 多經啲etc)
不過記住Trend衫9成9都係威得一個星期, 下星期轉新event就無用

Natsukashi係舊活動衫, 活動入面無用,
係鍾意先會抽

Venus gacha係普通pool, 活動拎果啲銀卷就係抽依個pool,
依個pool由開ser到依家都無變過, 所以無後加嘅角色
想抽初期果堆角色可以抽依個pool, 之後係想抽SSR拆先會抽依個Pool

Weekly gacha係普通pool升級版, 有新人
可以用2張銀換1張weekly卷, 有時都會送
都係for齊角色用

不過我覺你唔好抽住, 睇埋今晚個生放送先
今個星期好大機會係3.3%合作event暗鍋(好多角色一個pool)
你手頭上有無其他SSR打住依家個event先?

睇緊, 佢兩個好興奮

分前後2part
前part係12人3.3%大暗鍋, 有得remake
後part係3人step先3.3%
鳩計好似後part易中nanami, 不過前part有得remake

雖然冇加乘但都要

而家得開波1隻SSR, owner 8, rank B, D FES開新任開到B級, 靠個GUEST同埋CLICK個"MAX", 之後既己經贏唔倒

剩係想抽NANAMI既話, 而家每日做下日任等到 7/6 ?
B打後既贏唔倒, 暫時D體力用去邊到好?
得1張SSR有啲難搞, 你有幾多石?
無睇到尋日生放送有無SSR卷送, 如果有就抽咗先

跟住就盡量強化現有SSR角色
盡量升爆件SSR衫lv
打event拎coin換飾物

setting果度有得set Burst做auto, 唔駛手撳
入場之前可以set戰術, set集中打一個會易少少

20000石咋
睇佢個率,期望值90抽先至叫有希望,呢次都兇多吉少

尋日古賀葵抽左張ssr卷 應該係聽日維完派
S版20抽NANAMI POOL出SSR 點知係出小百合連身裙
出午夜燈,最後一次課s版

第二抽就搞店
係咪D碎片唔抽都冇用?
巴打係DMM?
可以加埋
唔該哂 見倒兩位加左我
auto 又識唔識幫我換埋個GUEST打?
唔識
請問係咪咁樣理解?

E時不時送, 唔好直接抽, 應該留黎換B
F有時送, 純粹拎黎換C
C=D, 本身已有兩個SSR既話, 唔好再直接抽(得10個角色), 應該留黎換A,
A個POOL有多D新角色
個人覺得抽晒D換做覺醒石最有用
咁樣?

無乜角色時: D換A, 開多D人同回憶 +OWNER-LV,
到D角色7788時: "抽晒D換做覺醒石"
基本上無錯, 不過我唔肯定應唔應該D換A
普通2換1換做weekly唔抵
同埋weekly SSR好似唔係1pool齊晒全部人, 都係有rotation, 最好查下
如果都係咁多人不如抽普通SSR先

F通常係月pool SSR卷碎換返嚟
DMM版係每個月抽一定石會送月pool SSR卷碎, 唔知steam點
(月pool: 每月更新, 有齊(有大部份)無償角色嘅舊衫pool)
合唔駛可以換返做普通pool SSR卷碎
少抽兩野0中
依呢D係有償石ONLY?
sorry 無野了, 有劵時佢會擋住個無償制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞