歷史上有邊個球員有2009-2014 C朗嘅全面性?

334 回覆
50 Like 108 Dislike
同連登仔討論有時係好難
佢地單純主觀認為c朗就係唔識過人
唔識傳波,足球智慧又低
如果你單論美斯既單人獨扭2,3個
去到閱讀能力,足球智慧,佢只係差
過馬勤當拿

但c朗一樣係善長扭人,只係無能力做到美斯1個單挑3,4個
呢樣係c朗既局限
但唔代表c朗唔識扭人
講真 到佢地退役 以後一有咩歷史陣容po
個個都會擺左朗右斯 都唔撚駛諗
KAKA就算啦
果年最勁既亨利都好難比
我講緊keep住個態
而唔係舒夫真高最高峰
我講錯左,c朗06年拎左助攻王 23g17a
所以全面性c朗最好一定係曼聯時期

如果你仲用美斯20g20a黎打飛機算吧啦
kaka得06年顛峰
去到皇馬都已經謝左
得一季係去到最頂

c朗係由曼聯到皇馬都係維持最高峰
入波仲多過曼聯

如果講唔計美斯,大家都可以多年維持最高峰
我諗得亨利同c朗有得比
依家ge賓球王
屌你老味成個post有一半留言都係條柒頭
但佢用彈跳頭鎚頂撚死咗曼聯
仲係未回應,係咪因為唔識睇中文,講緊入球參與,之後金球唔講啦,難怪牙朗被稱新類型球王,踢歐霸唔係球玉都做唔到
呀朗未咁大隻果陣真係好扭得
06-07果陣睇波睇呀朗一拎波上腳會有種期待
最少都過兩件
果年真係靠佢拎英超
只可以講 好慶幸睇到依一代
亨利 朗甸 卡卡 朗尼 呀朗 美欺 每位當打都強到不得了

而家望住包皮 夏蘭特果d未來世一
覺得冇左一己之力可以主宰比賽嘅感覺
反而泡菜son 有

現代足球未必岩每個人口味
更正美斯係22g 20a , 同埋依家講緊邊個進攻球員最全面,而朗最全面個季都唔夠做,仲有咩好討論
美斯更全面,因為有埋助攻/分波/控制節奏

以前馬圖斯/碧根飽華有埋防守,前鋒中場後防都打得

睇你點定義全面
已經可以end你個話題
C朗起曼聯最高峰時只係差美斯3個助攻
咁就=C朗唔夠美斯進攻全面性?
咁C朗分別起皇馬450幾球祖記109球
而美斯起巴黎只有3球
到底邊個比較全面都唔洗講啦
我已經無計到曼聯
後生C朗盤扭勁過美斯一個級數啦起碼
美斯連插花過人都唔識
舒夫真高分分鐘高峰期長過亨利,由辛尼特23歲左右開始世界頂級,直到30歲都係最頂級射手喎。卡卡頂峰短啲,由加盟日ac開始都起碼三年啦

睇黎Ching冇留意當時最強聯賽意甲喎
ching你假膠咋下話
舒夫真高29黎到車路士已經唔得
你會唔會話舒夫真高起車仔好成功?
連基斯普都好過佢

但亨利去到巴塞仲可以維持到水準
而且阿仙奴時期亨利係極奇穩定
仲有講全面性,唔離題
亨利連助功都有埋

我係曼狗迷,點都唔會讚阿仙奴
但係亨利全面性係好過舒夫真高

突破能力C朗唔輸
又9up美斯傳球未到而家水平
沙維恩尼斯達餵到埋口更加好笑
舒夫真高去到車仔都30歲過左高峰期啦,正如亨利踢祖記唔掂一樣,因為未到巔峰期

但係你講高峰期兩個都大約係六七年

亨利有埋助攻,但係舒夫真高頭球力量更強,歐聯更有表現,當時其實兩個都係同級射手
係最高峰時仲差3球助攻,平均唔洗講啦,踢少咁多場波g/a仲多過朗,同埋唔知你成日講巴黎得3g做咩,依家講緊邊個全面,睇數據都好明顯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞