[m額越改,safe area越少]iPhone 14 Pro剪瀏海,反而讓可用面積大減

191 回覆
14 Like 55 Dislike
唔計唔計所有用percentage睇到結果嘅調查都唔計得萬八人投
世上所有research都唔計因爲test subject唔夠多
打工仔係忙㗎啦
睇睇下覺得M額仲好睇
其實呢啲情況唔洗好忙都會出現
淨係洗完手手濕同望下個mon解鎖睇msg都成日會發生
如果新設計搞到啲黑位食得仲入阻住睇片
不如用番舊設計算
我呢啲毒撚冇乜msg
少可洗緊手嚟msg
真相大白了
原來係我太毒
ching有料到
你又要反對我 又講唔出證據 你唔好咁啦呀仔
不嬲買得iphone嘅都唔在意spec或者功能 只要係ios係新iphone比到價錢就買架啦
你又講到Apple有一部電話係可以滿足曬又有touchid又唔係舊款design又唔係細mon

得啦 宜家你啱啦仔買新iphone=一定覺得faceid好好用任何指紋識別都係垃圾
係囉一早攞證據出黎咪好囉
你柒左啦仔縮返入你老母個西啦

係咪想講Percentage唔計唔計?

螢幕佔比鬼有人理咩
係的話就無人買M額機
轉type C 同 部手機整薄D仲好啦
我冇反對你喎,留意番我冇講過「好多人唔介意」,或者「好少人唔介意」
我係問緊你所講「好多人唔介意」呢句說話嘅prove

你又黎啦,「不嬲買得iPhone嘅都唔在意spec唔在意功能」,發覺你好鍾意將自己嘅諗法騎劫其他人,不過我懶得再問你攞prove啦,費事你又嬲豬
理性咁講 iphone賣斷市
我諗真係唔係好關Face ID事嘅

阿嬌話齋 個個拍拖 唔通個個都想拍拖咩
個個買iPhone 唔通個個都鍾意Face ID咩

iPhone做得好嘅位
就係售前售後都照顧得好周到
某程度上 Apple呢個branding
已經係賣緊有信譽嘅服務而唔係產品

就算你冇乜科技知識
你畀舊大少少錢Apple
你嚟緊幾年就可以得到up to date嘅用電話體驗
唔使點煩

唔似an機啲售後咁雞肋
好似買出咗部電話 就唔關佢事咁
叫你攞prove有咩咁柒?你係咪諗多咗啲咩
你又講得幾有道理
我屋企有2件蘋果產品但其實都冇用過apple嘅售後
我用得最多嘅Apple售後係兩年AppleCare+完之前「唔小心」整爛要換新

不過Apple啲硬件/軟件設計冇咩自由度
都變相減低咗用家唔識用/鳩用/用錯哂要搵天才求救嘅機會
而且官網啲教學都算詳盡
好多時自己搞都搞到
係因為仲有 m 機,直到 m 記退市先會變正常
係街開銀行app打密碼真係唔安全
周街cctv錄低晒
指紋同faceid本身各有限制
但faceid呢家都解決到口罩問題
有得揀就最好2樣都有
當然both is best啦
所以我冇反對face id唔安全
我一路只係話大多數人鍾意touchid 唔會因爲faceid安全啲就唔鍾意touchid
average user係方便行先
你柒左啦仔縮返入你老母個西啦證據你又冇學人辯論
唔同你講咁多啦
公道
條友覺得有faceid=賣斷
部iPhone有得口罩解鎖之後,而家覺得部Samsung嘅指紋同face unlock都唔夠iPhone咁快咁準,不過之前真係比較麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞