[m額越改,safe area越少]iPhone 14 Pro剪瀏海,反而讓可用面積大減

191 回覆
14 Like 55 Dislike
咁佢話一樣、冇分別呀嘛
但技術唔同就係唔同嫁啦
你唔care安全性係你個人主觀選擇,唔會改變fact

你見我都開咗嚟用就知我都係冇所謂嘅人
但黑暗環境用唔到就係用唔到
唔好on9
FaceID係又快又安全嘅方法
只係一場肺炎搞到佢on99咁
舊機唔得 好多人仲用緊舊機你估個個12 13咩
大把地方都淨係用緊密碼/指紋 你唔走去話佢唔安全?唔通你屋企門口係face id?
連登仔不願面對同市場想法永遠相反
事實就係average person覺得指紋好用理撚得你幾安全
我講緊2d vs 3d個face unlock嘅比較喎
是但撳下facebook comment都知 逢係講下部iPhone xxx新聞 一堆人都會問究竟有返指紋未
我講緊指紋
有屏下指紋 仲乜鬼face id
過2年如果蘋果cut face id 轉屏下
上面班ifun
咁一開始係有人話android同apple個「face id」用落一樣嘛
所以我一直都係講緊android同apple個「face id」
冇提過指紋
sor囉

咁我話大多數人都係想要快啲解鎖(指紋)多過 最安全(Faceid)係無錯啦
明明我出呢個post係想笑Apple

結果啲an豬隊友又an機face unlock用落一樣,又mon底指紋
真 四邊等窄
有 touch ID 就買
智力水平差係咁
你唔care姐,我care喎我啲資料好重要

框最少細3倍
我講緊大把人唔care
我唔想知你care唔care
你諗一般用家會選擇前者,但結果得iphone搶到斷晒市
你點知大把人唔care?得你唔care就話大把人唔care
入ig fb睇下comment啦
呢度上面#65已經有一個

但係iphone搶到斷市喎,comment嘅人佔成個市場幾多%
連登好多人咩連登夠話試當真係垃圾啦,啲飛邊個買哂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞