[m額越改,safe area越少]iPhone 14 Pro剪瀏海,反而讓可用面積大減

191 回覆
14 Like 55 Dislike
唔多唔多
點都問唔曬50%香港iphone用家嘅
唔計啦好嗎 比你贏啦
你係都要不願面對 我唯有比你贏
哥哥呵番唔好嬲
講呢啲都無用㗎啦 呀仔
強迫症一早睇唔慣M字額
post purchase service 一日追唔上, 部機改得幾靚幾正都係無意思
我唔係嚟踢館

我係話 畀你地揀
你地會想iphone做
真打孔屏加on screen fingerprint
定係國防級Face ID 'i'Phone
俾唔到證據又要死撐好多人唔在意就算問唔晒50%香港iPhone用家,都唔係用1800個連登仔來做support掛咁搞法Apple唔使做市場調查啦,上緊連登開個post咪得囉
我今年第一次用iPhone face id,以前一直都用緊fingerprint,老實講我對Face ID嘅印象係幾好,俾我揀我會揀返Face ID+藥丸mon,可能係因為我冇乜經歷過要打密碼嘅日子
咁你用過Touch ID未
我反而好鍾意face id 不過主要係因為我唔喺香港
夏天出汗Touch ID accuracy低咗好多
冬天戴手套用唔到
用過touch id,Samsung 嘅under screen finger print,samsung機背finger print,同埋Sony+ipad嘅開機制finger print
我都係,有時洗完手想unlock,或者沖緊啦有重要嘢要check,或者有重要嘅人WhatsApp我,解鎖方便好多
我兩樣都用緊
iPhone Face ID對我嚟講快啲不過要食個M額
S22U個屏下指紋手濕有時會認唔到同埋要搵個位不過穿窿mon冇咁礙眼
用咗咁多
你都係獨愛Face ID?
咁講同時你都冇證據啦?你連1000人嘅證據都拎唔出不如你出街問下啦定你係Apple做市場調查?
懶得同你條弱智講咁多咪話比你贏囉仔你就以爲自己啱
係呀,解鎖速度差唔多,但係就唔使局限喺隻手嘅condition良好先可以解到鎖,例如沖緊涼/啱啱洗完手隻手濕,整緊料理/清潔緊隻手污糟,冬天帶手套,兩隻手唔得閒想睇一睇邊個Whatsapp我,就咁望就解到鎖,使用上真係方便好多
咁樣咪幾好
理性傾下計 分享下諗法
其實大家買啲咩 都係個人選擇啫
無謂好似波台咁 句句獌狗猁狗
覺得邊部啱自己咪買邊部

對上一部用緊iPhone 7
我都有考慮過買12/13
但我呢啲成日用手機睇片 又有強迫症嘅
一見到個M字額就買唔落手
假設iPhone出屏下指紋加+infinity-O
我都會試下買
原來係個大忙人
真愛粉
冇所謂啦 就算出返部iphone 4咪一樣狗衝
我點解要證據?我又冇講過好多人點點點得你講咋喎
我咪問你囉,你話一千個連登仔表好多人,咁點解咁多人介意但係就得iphone賣斷市?個個都唔鍾意但係又要買?咁搞笑嘅
你人身攻擊我冇用個喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞