oneplus 呢期係咪勁落廣告費?連登打手多到呢!

220 回覆
62 Like 13 Dislike
多一兩個post 討論下又話係打手
iPhone 討論區夠有班長客係度日日打飛機啦
咁係咪又落哂廣告呀
眼紅你眼中垃圾不如的國產野多人講?
又唔係叫你用又唔係叫你入去傾埋一份
咁都好攞黎嘈
性能差就自然無人講架啦
你睇下屌米華為果D邊有post講

你有冇諗過你拎中國牌子同apple比係咪真係合適?
apple全球性,market大,又有一班fans;同中國牌,呢家先開始搶攻market,過都有班終實fans?
如果係香港升學論壇,有一大班講八大既post,同冇啦啦有班盲粉話國力指南針好
你覺得邊個係打手?

老實,一個名不經傳既牌子,竟然係香港論壇無啦啦有班粉絲出現左,你話佢地唔係打手?我就點都唔信啦

自己外國forum / yt search 下啦
名不經傳井底娃

真係好撚井底蛙

名不經傳

非想引開罵戰
而係佢實在太 on9

真係好多柒頭派膠
咁係咪又落哂廣告呀
咁都好攞黎嘈
性能差就自然無人講架啦

apple全球性,market大,又有一班fans;同中國牌,呢家先開始搶攻market,過都有班終實fans?
如果係香港升學論壇,有一大班講八大既post,同冇啦啦有班盲粉話國力指南針好
你覺得邊個係打手?

老實,一個名不經傳既牌子,竟然係香港論壇無啦啦有班粉絲出現左,你話佢地唔係打手?我就點都唔信啦

名不經傳井底娃

真係好撚井底蛙

名不經傳

非想引開罵戰
而係佢實在太 on9

佢唔識咪名不經傳囉
咁係咪又落哂廣告呀
咁都好攞黎嘈
性能差就自然無人講架啦

你覺得邊個係打手?

名不經傳井底娃

真係好撚井底蛙

名不經傳

非想引開罵戰
而係佢實在太 on9

佢唔識咪名不經傳囉

對比傳統大廠係叫做名不經傳既
咁係咪又落哂廣告呀
咁都好攞黎嘈
性能差就自然無人講架啦

你覺得邊個係打手?

名不經傳井底娃

真係好撚井底蛙

名不經傳

非想引開罵戰
而係佢實在太 on9

真係好多柒頭派膠

當年oneplus one 都係因為佢open source, 同用cm而係外國啲刷機界起再傳返入香港比人認識嘅,咁都叫名不見經傳就真係唔知邊個井底蛙。
oneplus 係香港有做過咩宣傳?用呢個牌子嘅好多都係朋友間口碑好而去接觸。而且呢個牌子之前出名產量不足,要invite 先買到,咁低調都比人屌...咁三叔果啲衝出黎柒唔切嘅垃圾機都作如何感想?
咁係咪又落哂廣告呀
咁都好攞黎嘈
性能差就自然無人講架啦

你覺得邊個係打手?

名不經傳井底娃

真係好撚井底蛙

名不經傳

非想引開罵戰
而係佢實在太 on9

真係好多柒頭派膠

當年oneplus one 都係因為佢open source, 同用cm而係外國啲刷機界起再傳返入香港比人認識嘅,咁都叫名不見經傳就真係唔知邊個井底蛙。
oneplus 係香港有做過咩宣傳?用呢個牌子嘅好多都係朋友間口碑好而去接觸。而且呢個牌子之前出名產量不足,要invite 先買到,咁低調都比人屌...咁三叔果啲衝出黎柒唔切嘅垃圾機都作如何感想?

咁佢點樣唔名不經傳呢請問
極其量都係一部open source嘅oppo機,因為open source就可以射到上天?
再者刷機本身就係小眾市場,喺大眾市場嚟講的確係名不經傳,咁有講錯咩?
唔係好明點解會俾班on9打飛機射到咁撚高
唔係手機迷既應該冇乜人會識one plus
oneplus 個post 係出左新機呢排先長期置頂je
公道少少啦 係垃圾嘅過左幾個月咪無人講囉
係啦iphone威啦要全世界用同一部機先順你地意啦滿意未
oneplus 個post 係出左新機呢排先長期置頂je
公道少少啦 係垃圾嘅過左幾個月咪無人講囉
係啦iphone威啦要全世界用同一部機先順你地意啦滿意未

唔係啊
iphone的確係垃圾,但支那人係都要抄iphone真係好撚羞家

利申 用緊nokia 6
繼續盲反囉

中國設計、中國公司………你用埋我果份

所以呢 又想攞監控黎講

定係你想一蚊都唔比支共賺錢? 係既話你諗清楚你部機係made in 邊度好喎

made in 邊度,唔及made by邊度既公司重要。

apple可以唔使受中國控制

oppo就一定受中國控制

總之,中國牌子 + 設計柒或者抄其他電話就不了
吓oneplus比Linus屌到上天花板喎

LM
上面嘈op5似iphone真係無咩謂。你笑我抄iphone?我咪即時拎部真iphone出黎晒下囉,雙修不知幾爽

用抄襲返黎既野唔知醜 仲要有種好威威想收人皮既心態 你都幾撚肉酸兼幼稚

馬雲心態,假野比正牌好

骨子裡就係支那人

見佢comment真係打個冷震
話咩邊個夠膽串佢 就攞部真iphone出黎好威威收人皮 仲要覺得好爽

唔知佢係咪呢到一份子
使撚用你部電話監控咩,用發射站同交換機咪得,除聰明台用愛立信之外,全部都用中興華為,邊有得避

個後台跟本就唔係for監控用,係拎你部機做zombie去ddos

連個後台係乜玩法都未知就話大陸機有問題

wechat, 淘寶, facebook, ig, google, ios全部都有location tracking, 你全部都唔好用啦

facebook仲要過份到default你部機idle果陣都收集聲音數據

iOS 有得喺privacy settings 關閉location
使撚用你部電話監控咩,用發射站同交換機咪得,除聰明台用愛立信之外,全部都用中興華為,邊有得避

個後台跟本就唔係for監控用,係拎你部機做zombie去ddos

連個後台係乜玩法都未知就話大陸機有問題

wechat, 淘寶, facebook, ig, google, ios全部都有location tracking, 你全部都唔好用啦

facebook仲要過份到default你部機idle果陣都收集聲音數據

iOS 有得喺privacy settings 關閉location

android 都有app permission block location
iPhone 中國製
iPhone 中國製

其實中國組裝同中國制造係差好遠
好撚多iPhone 打手
但op真係正喎

利申有1+1
好撚多iPhone 打手

用iOS係理智嘅選擇
但op真係正喎

利申有1+1

OnePlus One 是完美的
蝗先用支那機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞