[時辰已到] 龍珠-超 Dragon Ball Super 第九十六話

333 回覆
3 Like 0 Dislike
聽講17號會比機器人宇宙圍

一個搞掂啦,超藍水平

一個搞掂啦,超藍水平

之後5個機器人合體
https://www.facebook.com/dbsshk/videos/10155510493841584/
有冇巴打睇左?
我覺得呢個黑悟篇結局仲好過動畫同漫畫(雖然未出哂 但應該超越唔到)
連GT都拉到黎講

補完咗一D動畫好低能GE位。
但照樣都係有成個天都係札馬斯頭

三個唔同時空既杜拉格斯比氣未來杜拉格斯
吉蓮力壓未變身悟空姐

用普通話讀就係 我地用廣東話讀咪覺得唔啱囉
btw其實我地係咪應該作返d廣東話譯名

等文傳譯啦

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/0B5KBP4wzw83vZ0VzY0wxbzRaNmc
睇呢個囉 舊角色用港譯
不過新角色冇跟文傳

其實都龍珠後期布歐篇果陣
文化傳信同無線都譯名都唔同
好似 達布拉 = 丹布拿
傑比度 = 奇比特
巴菲迪 = 巴比迪
班班 = BOBO = 阿包
唔知大家會跟邊個譯名做港譯

小站多數係睇哂咁多港版譯名,揀最好果個
港版龍珠超由於人手不足,進度一直落後

新角色應該果時文傳未出,所以跟唔到

我覺得好多都TVB好聽啲

而家文傳新出嘅龍珠漫畫將d譯名改晒,全部跟晒cctvb

如果照舊港譯方法應該會變做希拓,菲洛,加比,渣馬斯,哥華斯,知連,妥波,加莉夫娜,基虂

用普通話讀就係 我地用廣東話讀咪覺得唔啱囉
btw其實我地係咪應該作返d廣東話譯名

等文傳譯啦

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/0B5KBP4wzw83vZ0VzY0wxbzRaNmc
睇呢個囉 舊角色用港譯
不過新角色冇跟文傳

其實都龍珠後期布歐篇果陣
文化傳信同無線都譯名都唔同
好似 達布拉 = 丹布拿
傑比度 = 奇比特
巴菲迪 = 巴比迪
班班 = BOBO = 阿包
唔知大家會跟邊個譯名做港譯

小站多數係睇哂咁多港版譯名,揀最好果個
港版龍珠超由於人手不足,進度一直落後

新角色應該果時文傳未出,所以跟唔到

我覺得好多都TVB好聽啲

而家文傳新出嘅龍珠漫畫將d譯名改晒,全部跟晒cctvb

如果照舊港譯方法應該會變做希拓,菲洛,加比,渣馬斯,哥華斯,知連,妥波,加莉夫娜,基虂

我會叫撒馬斯,格華斯,哲連,托波
第6宇宙人物文傳譯名:

尚柏
華多絲

希特
菲洛
嘉比
奧達·馬基(機械人)
波達蒙(小熊維尼)
https://www.facebook.com/dbsshk/videos/10155510493841584/
有冇巴打睇左?
我覺得呢個黑悟篇結局仲好過動畫同漫畫(雖然未出哂 但應該超越唔到)
連GT都拉到黎講

我覺得最正係「黑悟空鐮刀斬出既時空裂縫」呢個低能位-->反而導致「唔同時空既杜拉格斯集氣」呢樣野最OK。
有冇巴打睇左?
連GT都拉到黎講

我覺得最正係「黑悟空鐮刀斬出既時空裂縫」呢個低能位-->反而導致「唔同時空既杜拉格斯集氣」呢樣野最OK。

算兜得靚
有冇巴打睇左?
連GT都拉到黎講

算兜得靚

極度懷疑動畫係因為game 需要而畫到咁
無理由屈緊機要去合體
想知跌落街會點
有冇巴打睇左?
連GT都拉到黎講

算兜得靚

無理由屈緊機要去合體

我覺得無乜關事
只係game 識兜佢依個bug
想知跌落街會點

會即死
想知跌落街會點

會即死

唔比殺人 但係打佢出界就即死 咪即係殺人? 我有無理解錯
想知跌落街會點

會即死

因為出左場 最後同死都無分別
大神官講 反正都滅宇宙 出場只係死定先
萬一贏左咪復活返去
想知跌落街會點

會即死

萬一贏左咪復活返去

如果真係design 到即死嘅話

正路大神官出嘅手
「死」嘅程度最少有破壞神級別
而破壞神係1個宇宙嘅級數
超級神龍係2個宇宙
大神官係12個宇宙

超級神龍未必有能力override 到大神官嘅「破壞」

不過到而家都無講過跌出場會點
同埋跌一個出場就死會有啲唔fair
就算9個死 但有1個贏全場
咁只能講嗰9個會死得好唔抵

所以唔認為跌出場會即死
想知跌落街會點

會即死

萬一贏左咪復活返去

正路大神官出嘅手
超級神龍係2個宇宙
大神官係12個宇宙

所以唔認為跌出場會即死

打仗10個人 死左9個

最後1個人反勝左

點睇
套野依家咁兒童向,我估跌出場應該唔會死。

最尾都應該唔會有人死
有冇巴打睇左?
連GT都拉到黎講

算兜得靚

無理由屈緊機要去合體

低能劇情又唔只呢個,只係咁啱俾GAME兜得一個,就話動畫組其實係專登咁寫,我就真係唔信。
追左咁耐超,有日補返小圓,好想魔焰亂入睇佢玩殘大神官

Btw龍珠最強角色係sb邪念波
想知跌落街會點

會即死

萬一贏左咪復活返去

正路大神官出嘅手
超級神龍係2個宇宙
大神官係12個宇宙

所以唔認為跌出場會即死

打仗10個人 死左9個

最後1個人反勝左

點睇

我覺得諗呢樣野冇咩意思,總之就係出界就失去比賽資格就係咁,
至於出咗界條友係死咗定消失定轉移去觀眾席,
佢所屬的宇宙贏咗的話,佢係復活,定因為出界而從此消失,
我覺得製作組應該連諗都冇去諗過,即係我地完全唔洗理會。
總之最後應該都係"冇人會死"
想知跌落街會點

會即死

萬一贏左咪復活返去

正路大神官出嘅手
超級神龍係2個宇宙
大神官係12個宇宙

所以唔認為跌出場會即死

上面有巴打講得岩,套野變到咁兒童向
99.999% 正哦話打得咁好睇,每年要打一次,邊個都唔準死
比賽得48分鐘
咁咪兩集打完?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞