[時辰已到] 龍珠-超 Dragon Ball Super 第九十六話

333 回覆
3 Like 0 Dislike

乜撚野阿拉蕾on99
一打唔洗找

我未聽過有人傾IQ博士會講咩阿拉蕾

睇大陸漢化漫畫動畫係令人赤化得最快既方法

香港都冇人整
我都就快比貝吉塔 克林洗腦

有咩問題?人地日文咁發音架喎

港釋高班好多
支那釋名

用普通話讀就係 我地用廣東話讀咪覺得唔啱囉
btw其實我地係咪應該作返d廣東話譯名

等文傳譯啦

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/0B5KBP4wzw83vZ0VzY0wxbzRaNmc
睇呢個囉 舊角色用港譯
不過新角色冇跟文傳

其實都龍珠後期布歐篇果陣
文化傳信同無線都譯名都唔同
好似 達布拉 = 丹布拿
傑比度 = 紀比度
巴菲迪 = 巴比迪
班班 = BOBO = 阿包
唔知大家會跟邊個譯名做港譯

小站多數係睇哂咁多港版譯名,揀最好果個
港版龍珠超由於人手不足,進度一直落後

新角色應該果時文傳未出,所以跟唔到
會唔會好似幽遊白書咁,最後主角群輸哂,由一個唔邪惡但一直少出現的角色贏冠軍

我都唔想次次主角屈機 每次都係悟空最後出黎救世界 希望今次比悟飯/比達擔正 頂到最後 悟空係中段攬住吉連or希特齊齊out btw想睇第7宇宙比人圍 人少打人多好撚型 諗起就出晒水

乜撚野阿拉蕾on99
一打唔洗找

香港都冇人整

有咩問題?人地日文咁發音架喎

港釋高班好多
支那釋名

等文傳譯啦

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/0B5KBP4wzw83vZ0VzY0wxbzRaNmc
睇呢個囉 舊角色用港譯
不過新角色冇跟文傳

傑比度 = 奇比特
巴菲迪 = 巴比迪

我覺得好多都TVB好聽啲

香港係叫小雲....
你睇超個字幕組係made in China

乜撚野阿拉蕾on99
一打唔洗找

香港都冇人整

比達無限呀樂仲未洗到
但新人物加貝,女大波,mk妹超西唔知香港點譯

你要改名啦 貝吉塔

呢個都叫讀音似
達爾就真係
比達

叫返卡樂b

#no
金菲一定係最終Boss

咪撚搞呀悶到on9

佢做唔緊要
咁樣我反而想睇下大神官點樣撚狗咁撚佢
金菲一定係最終Boss

咪撚搞呀悶到on9

佢做唔緊要

未洗大神官出
成個場大把人壓制到佢
終於肯打
下隻唔會再check波啦掛
48分鐘咁多人大亂鬥
老實講我唔睇好有人handle到呢埸戰鬥
金菲一定係最終Boss

咪撚搞呀悶到on9

佢做唔緊要

未洗大神官出
成個場大把人壓制到佢

區區金菲利想大神官出手?

等文傳譯啦

睇呢個囉 舊角色用港譯
不過新角色冇跟文傳

傑比度 = 奇比特
巴菲迪 = 巴比迪

我覺得好多都TVB好聽啲

而家文傳新出嘅龍珠漫畫將d譯名改晒,全部跟晒cctvb
48分鐘咁多人大亂鬥

吉蓮企幾集,
悟空一個要抽托波成團先有資格打上去,
希特比雙菲利夾攻
比達打肥婆
悟飯魔童17打三狼同動物
無閒18號武天天津飯打第6宇宙3個剎亞人

其他人互片+攝鏡
48分鐘咁多人大亂鬥

最後happy ending
比達同悟空打 咪handle到
48分鐘咁多人大亂鬥

反正點打班主角都唔會死
48分鐘咁多人大亂鬥

反正點打班主角都唔會死

可以死
有龍珠

唔係唔比殺人咩
有冇人覺得大神官+12天使會黑化

比你估到就唔叫龍珠超啦
扎馬斯果獲全部人錯撚哂
吹到扎馬斯抓左悟天都有

有好多估出來的劇本比事實仲有趣。
48分鐘咁多人大亂鬥

反正點打班主角都唔會死

可以死
有龍珠

唔係唔比殺人咩

跌左出場

好似到而家都無交代過跌落街會點
48分鐘咁多人大亂鬥

反正點打班主角都唔會死

可以死
有龍珠

唔係唔比殺人咩

跌左出場

好似到而家都無交代過跌落街會點

全王可能仲懶過比魯斯
有冇人覺得大神官+12天使會黑化

比你估到就唔叫龍珠超啦
扎馬斯果獲全部人錯撚哂
吹到扎馬斯抓左悟天都有

有好多估出來的劇本比事實仲有趣。

岩啊,呢樣真

其實我覺得當年啲人估黑悟係悟天,扎馬斯捉咗佢我覺得呢個幾有趣,好撚過扎馬用超級龍珠同悟空換靈魂咁戇鳩。

你係咪講梗阿拉蕾?

死反入集大大個屎眼啦,阿拉蕾

有咩問題 由細到大都係叫阿拉蕾
連超個字幕都係寫阿拉蕾

香港係叫小雲....
你睇超個字幕組係made in China

一定係支那人黎,唔駛理

你就支那人 我小學就黎左香港啦

點解你咁撚得閒周圍引戰
之前係遊戲台又係咁

冇引戰 啲人鐘意玩針對啫

咁重衰,自甘墮落
48分鐘咁多人大亂鬥

明哥搞得掂就得
48分鐘咁多人大亂鬥

吉蓮企幾集,
悟空一個要抽托波成團先有資格打上去,
希特比雙菲利夾攻
比達打肥婆
悟飯魔童17打三狼同動物
無閒18號武天天津飯打第6宇宙3個剎亞人

其他人互片+攝鏡

以實力計同編劇方式計應該調轉
17號打肥婆
無閒18號武天天津飯打三狼同動物
悟飯魔童比達打第6宇宙3個剎亞人

講過用無閒係要佢戰鬥經驗, 三狼咁多古惑野, 應該用到佢
剎亞人打返剎亞人會好睇D, 話晒比達係c fu
https://www.facebook.com/dbsshk/videos/10155510493841584/
有冇巴打睇左?
我覺得呢個黑悟篇結局仲好過動畫同漫畫(雖然未出哂 但應該超越唔到)
連GT都拉到黎講
https://www.facebook.com/dbsshk/videos/10155510493841584/
有冇巴打睇左?
我覺得呢個黑悟篇結局仲好過動畫同漫畫(雖然未出哂 但應該超越唔到)
連GT都拉到黎講

補完咗一D動畫好低能GE位。
但照樣都係有成個天都係札馬斯頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞