因向Big4 偽造會計師考試成績 內地生被會計師公會踢出會

219 回覆
447 Like 5 Dislike
條友識玩
造假時專登留番一份卷係fail

個感人故事咪就係係top pay人材
因為工作太忙所以考唔完試
俾有絕症嘅老豆知道佢考唔完就要當場吐血身亡
所以先出此下策連firm都想呃埋

一定唔關人工事,中國人視錢財如糞土
20156 start
食左公司幾多錢
有邊個會計師唔做假數
同香港的商家佬一樣,有邊個交足稅
唔識玩,19年發生,應該屈落"黑暴"度,免死金牌
炒左未
已炒,第三段有講。
其實考唔到咪算lor
入得big4 都叫做一個大學生
轉行都冇問題啦
同埋QP咁難 fail有咩出奇
Vetting HR/ vendor 炒得
考個cpaa又一條好漢
唔考唔係唔得,但big4 audit黎講會連mgr都升唔到,而且會counsel out你。你考唔到牌出面亦都好難搵到同big4相應前景/人工嘅工,所以要做會計呢行基本上一定要考到牌,唔係嘅話一世做文員唔使升職。
不過真係有人好on9為job 無咁多時間溫

都諗到呢fail 一科,不如話工作太忙啦
小甜甜好傻,當年佢應該將陳振聰放入華懋董事局
同律師拍晒片交代遺產去向,俾陳振聰點都好過俾共產黨
話晒風水陣係香港人
國家要佢哋請支那人
咪由得佢哋請晒支那人囉!
唔係戇鳩擺款 就係貪污舞弊
不出10年就會見到個禍害
國際金融中心已經開始變異
見到大陸人嘅學歷真係要verify清楚先得,隨時學位成績都造假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞