因向Big4 偽造會計師考試成績 內地生被會計師公會踢出會

219 回覆
447 Like 5 Dislike
即係無後果
on撚鳩
支那人真係最狡猾最唔可信
咁佢已經唔啱做會計
會計師attention to detail係真係好恐怖
仲要係偽造兩次results
然後兩次submission 都係用偽造既結果
再同你講佢真係啱唔小心撈亂到兩次submission 都係偽造果份
一次都已經無人會信你啦, 仲要兩次.....真係叫佢咪L on9
DTT呀
你唔見我一早置頂左「原來佢係 Deloitte 」一句咩
sor 冇refresh,reply完先見到
改個閪名都衰過人
雖然FRC奪左權P cert要由FRC頒, 但考試依然由公會搞嘅, 又唔似有翻身機會
QP 咁易都易造假
痴拎線, 只係打算氹老豆開心所以整左張假transcript, 但意外無心咁將張假transcript交左上公司, 真係自己唔尷尬尷尬嘅就係人地
其實正統大學有讀過書都唔難過
你話樹仁ou 個啲就話姐
唔會掛如果qpay交張full cert就得,佢拎佢reg,咁佢咪連自己都呃埋
虛假文書都唔告
未入行時聽人講話big4如果唔係年年升級就會被逼走/炒, 但以前喺D記時見過考試過唔到Q唔到做左5年S3嘅人, 見過逢二進一嘅人, 又見過50歲嘅SM, 我又覺得唔會因為Q唔到而炒人, 除非當年生意好差本身想鋸人
我果個年代係如果 fail 左幾次又無人保
就會有人同你傾計叫你走
大陸勁多人整假cert,剩係得啲on9中港資鐘意請佢哋

英文又唔掂,做嘢又慢,而且永遠唔肯knowledge transfer

到而家都唔明,點解港資鐘意請大陸人
大四班市儈partner 不知幾想你升唔到又唔肯走
繼續做廉價奴工
我想問正義既差佬做野未?
定大陸人免刑事責任?
咁都呃到5年,on9公司

不知幾多大陸人用假cert,香港連親共議員都係買學位㗎咋
易就個個都pass 啦,其實都有一定難度既
無更新乍
我都有fd 又係英國讀一年master, 又係big4, 本身理大, 其實真係垃圾master 咩? 咁多人咁做既
佢而家都中層位置.
No
要出席而fail先有得claim返study leave exam leave
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞