因向Big4 偽造會計師考試成績 內地生被會計師公會踢出會

219 回覆
447 Like 5 Dislike
平,奶同吹得
big 4唔pass就炒咁大壓力?
如果唔係 事實上佢又冇/未有得益嘅
但如果冇利益 又點解要咁做?
吹我條賓周就有份
係,但佢支那人敵
斬人都由謀殺變傷人only
我見樓上CM 考完可以加人工,以為係optional
偽造文書同詐騙
淨係踢出公會同賠少少錢了事
老豆有錢咪得lor
上面見到佢有三次考試absent
根本有心呃
好多吹到識好多人,帶到好多生意比公司咁
conflict of interest
就咁睇上面佢交上去俾公司嘅資料,應該係以下嘅理由:

佢兩次都係報2科,absent 1科,主攻1科

2019 June佢應該係準備S1升上S2, Module A,B,C 都未pass,假設Module D已pass,佢得一科喺手,升S2係有少少難度,假如公司揸得緊嘅話。

而佢2019 June 失敗哂,但可能升到S2。 咁下一次S2上S3,得2科係手( assume MD passed) ,都係唔多掂,所以佢fake埋 MA, MC。

而可以推論佢當中最大嘅誘因去falsify 2019 December result 並唔係升職,2020年2月已爆COVID-19,當其時四間都傳言會炒人,佢唔falsify ,可能就俾人炒。
睇錯,原來2019 December 果次直頭2科absent
咁即係去咗旅行
真係jm9, 當人on9
仇狗:屹屹屹屹un屹unununun
既然個sample check出事,間firm係咪應該要full check全部student member既考試結果?分分鐘又搵多幾個
呢個年代passing rate係低左好多
見住module 2x 3x% pass
班jun已經頂唔順拿拿臨轉行 搞到all grades都唔夠人笑死

利申 qp仲係4x% passing rate果時符碌過左 而家班新人係好慘
唔係無Q pay 咁簡單
係降rating 比normal pay 少$5000
我係地圖炮
大陸人真係咁撚樣架
之前同大陸人同事做野,我真係激到跳舞

唔熟法律界,但我嗰行成日都香港人幫手執大劣同事啲屎

佢哋做嘢太太太慢,成條team基本上香港人發癲做,大劣人做幾個task就無哂時間

但升就升大劣人,因為夠聽話同和氣

Anyway已quit
要拘捕揭發支那人嗰個,話尊貴嘅支国人造假,煽動仇恨
其實會計big 4 都係咁
D 人都亂做,屌完都係錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞