一人一個YouTube 界垃圾財演

699 回覆
186 Like 26 Dislike
同埋人本性好難接受自己一路追求緊/認識緊嘅嘢係錯
所以只會不停合理化自己相信嘅事物
包括矮化自己(i.e係我學藝未精唔關人事
笑鳩其他財演嚟突顯自己跟果個原來唔差

但俾錢睇大市評論咁不如上twitter 算
Actually
Exactly
你改名做韭菜牛河算啦…
我唔信有穩賺,大家都係對賭,有嘅話呢個世界冇窮人
peter lynch 仲要免費
依家係學投資 唔係學賭波
我反而幾喜歡佢做d評論別人的評論片,
例如ETF 前傳|歷史教訓|1987股災 (2) |Stan Weinstein 訪問

Stan Weinstein 真係好正,大師真係大師,
睇cup生鬼翻譯。

又例如mm隻upst,
被主持問係做咩業務,答唔出。

arkk的阿木最後zoom發現無付費。

佢做依d財經花邊新聞有趣😂
穩定賺不是穩賺😂
好似d人玩algo,用backtst,
發覺自己套方法有正期望值一樣,
係overall可以獲利,而不是100%勝率。
實戰先係最重要,日日睇av但唔做愛有鬼用。紙上談兵
提xxx大人

最撚垃圾害我輸最多
其實每月160算係咁,大把人收500 1000 比山埃
好撚好笑喎佢
一名經人patrean 呢?
你咁講…同每個月扔錢落海冇分別
cup sir係幾有趣既醫生 得閑再睇吓佢d youtube片
英國做醫生人工不高,低香港幾倍。 醫藥分家
授人以魚不如授人以漁

你要事前飛
即係想人地比埋心水股票 你跟住買姐
同賭錢有咩分別
科幣託如何?
穩賺係講緊正期望值, 日日每個trade都中我都想
理論上個個都想咁,但最後未要講啲運
CUP蛇唔係都係做緊呢野咩
cup蛇係咪穩賺,事實係點
佢條友 講嘢係勁 ge
語氣 用字 個樣 都似 d 演說家

但係

佢之前出圖 and 文話 QQQ同納指掛鈎
我留言同 dm話佢唔專業同錯
佢 block 9 咗我, del我 comments

QQQ 係同納 100 掛,唔係納指
普通人撈亂都說得通
佢呢 d懶係專業ge, 教人ge, 就咪 L教錯人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞