LIHKG 箍牙集中討論區 47

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
報個到先
又真係冇,但鐵線個款應該唔太好用?其實係咪都係要買
非專科個啲隱形有無人試過
好似萬頭就箍到
辛苦你了 我都就睇醫生 希望到時冇咁痛
我都仲要剝第二次
下次左邊要剝3隻 希望頂到
Zenyum 好似$4300 包埋scan + 3副固定器 我用緊 so far唔錯
我試左! 本身門牙係蝴蝶牙!戴左9個月!而家用緊固定器!貪平之選
單單以Invisalign 既公司睇係,data 上差唔多。但佢個financial report 未好反映到同牙醫既partnership關係/形式。以前Invisalign 既都係only sell to 牙醫,依加market轉左,又多左好多similar product eg Z記、W記同S記。好似係個case咁,你係由廠refer to dentist , 但我就係dentist refer to 廠。 當中既計法應該都唔同。
牙醫呢一行都係profitable , 未計埋醫療劵、關愛基金果d 呢。可能又有唔同佢% .
你呢啲似係遙距箍牙
Invisalign平極都唔會萬頭
真心講句 冇錢一係唔好箍
冇謂搵自己d 牙黎搏

如果你係複雜case, 真心唔覺得會用到萬頭果d 果d 攪得掂

如果你係好輕微果d case 就試下Invisalign go,唔會太貴,計埋分期其實唔會太大負擔,如果真係咁都負擔唔到就真係不如唔好箍住算啦
始終佢係market share 大既,我諗都有growth , local sales 好似都到數
就係遙距
但其實invisalign就係一開始plan好晒 跟住就ok

利 好耐之前箍過invisalign
依架比智慧齒頂歪左少少
個陣都係第一個箍牙plan到尾
個牙醫都無乜用
應該就係簡單case黎
正常marketing strategy

其實係睇你牙情況,因為好似我個情況,因為我個牙肉比較薄,如果太快,會可能牙腳會整出黎,所以我都要多少少時間

聽落你個case都正正常常,帶既時間都有乖乖帶好耐架可?
加油啊Ching
有冇人搵過吳翠珊箍 想知佢手勢好唔好
留個名先
斷斷續續追咗幾個月post
上個月終於的起心肝去咗consult
琴日去咗第二次
下次再去就開始箍啦 好緊張

利申 第二次箍牙 今次揀咗invisalign
48K 包三副retainer
上一次箍已經係好多年前 嗰陣箍完無乜點戴過retainer
搞到近幾年開始走位
啲自信心越嚟越低 又唔敢露齒笑
當係送俾自己嘅生日禮物好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞