LIHKG 箍牙集中討論區 47

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇人箍invisalign 有智慧齒 但係唔使剝
想問吓有冇人試過箍牙箍到最後整固定器嗰個位置
本身一開頭牙醫話包埋固定器
點知後尾先同你講係包一個冇咁好既固定器(鐵線嗰種有機會走位嗰啲)
之後再問你俾唔俾錢買返隻好既固定器
咁樣算唔算詐騙
你都講到明容易移位有得唔買咩
本身啲牙唔算好亂,淨係有隻側門牙凹左入去,去趙xx到問箍Invisalign go,點知佢話我啲牙好撚亂要箍full,如果唔係唔保證箍完會齊

因為full同go爭差唔多兩萬,本身又無預要箍咁耐,加上上網睇佢有好多客,每次覆診都有排等,就約多個牙醫再睇。新個牙醫就話我大牙咬合完全無問題,中線本身都齊,可以好快搞掂好啱箍go

雖然未上箍未知效果,但覺得趙xx係覺得go無肉食唔想接
本身中線對唔對到
應該唔會再用除非你唔on progress, 幫你換箍帶唔入/好唔貼 ,唔係都無咩。
Invisalign 係前期整38套比你果時,做死牙醫
之前睇過趙xx,箍完後無效果我宜家要箍第二次,搵左另一個醫生,個陣排隊等三個幾鐘,見趙xx見得兩三分鐘
本身中線對到呀
如果比起傳統既,我都無咩牙醫中意用Invisalign 傳統既,每次你複診佢先即場adjust . 但用Invisalign就要喺好初期就每一張adjust .
Invisalign會模擬比牙醫睇個prelim , 但牙醫要係道每副每副睇,我見我個牙醫每次入去見佢,佢都開黎睇下,對比下。
要extra time 返屋企做功課咁
睇下你係咩plan , Invisalign 有2個plan , Invisalign go/ full. 分別係在於佢可以整到幾多套左,go好似係max 20套(not sure) , full就係5年內任整. Cost好variable . 都係睇下佢劏唔劏你 同佢點sell你
變相cost 高左,油水無咁多掛 process 係少左,可能佢地無發揮掛 ,所以好睇佢點玩。

牙醫都係sales
聽落咁初哥既,做go唔做full.
箍隱形牙套要幾多錢左右 ?
可唔可以分期付款 好撚貴 上網check 左都要$50000起
爆左一隻門牙想箍下佢
你有哨 我suggest係用full 有時d attachment太多好唔慣
個牙醫做咩維生定做傳統箍維生 ?
師兄 睇你d牙咩情況
2萬尾3萬走唔甩應該有分期,同牙醫傾下
負皮做乜 我睇晒成個qna 啦
淨係想問下你地係唔係分期比錢
每次比幾多咁姐
佢開喺中環 似係做種牙/美白嗰啲掛 仲好賺過箍牙啦
唔該你
旺角黃佳玲/ 荃灣泓康王振名箍隱適美好唔好?有冇人搵過佢哋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞