LIHKG 箍牙集中討論區 47

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇人要箍牙+種牙
箍牙部份差唔多完成,準備要種兩隻牙費用仲貴過箍牙
邊個手勢好D?
唔知喎
姑娘話兩個差唔多只係價錢唔同,我揀個平啲嘅算
咁蠱滑如果真係差唔多,邊個會揀貴個個
姑娘都有講貴啲嗰個係一直合作開
平啲嗰個就近大半年先開始合作
可能有人覺得合作開穩陣啲會揀貴啲嗰個掛
試過,係鬆咗
個醫生教我可以自己㩒返入去,真係唔識就打返去整
你唔理佢會箍錯棚牙
我之後要呀,箍完加假牙,都驚好貴
有冇有做骨釘嘅箍牙專科推介

consult過兩個專科都冇做骨釘,佢地都建議我搵個有骨釘嘅做
李淳嘉嗰邊電話打咗兩日都唔通
我明啊,我同你一樣情況,而且gummy smile係嚴重嗰隻,啲牙仲要好唔齊,兩個醫生都建議我做正顎,上下都要做,唔做就咁箍可能gummy仲勁咗,我都低落咗大半年唔敢再去consult

搞到我而家影相完全唔敢笑,因為唔笑個樣正常好多
我都糾結緊究竟起碼箍齊啲牙好,定放棄接受自己笑得難睇

而家諗住consult多兩個有做骨釘嘅專科,起碼箍齊嘅同時,唔好令gummy再明顯咗我已經OK
有無人咬合會發出聲音?
有無人箍緊TST利xx, 想知好唔好?
有啲驚呢啲隱適美醫生淨係講隱形幾好幾好,最後會fail⋯成間診所都係牙箍盒
定係應該要再去專科做多次consult再決定⋯
有無平平地專科consultation推介?
追左啲箍牙po淨係記得邊啲唔好
用隱形箍得好差,攪到想自殺,唉。咬合果陣又出現d聲音
個人覺得幾好
有無人箍箍下先再用擴弓?
今日去咗搵第三個專科醫生Consult

醫生建議既方案係剝上顎兩隻小臼齒,再加骨釘拉Gummy Smile。醫生Consultation 個陣有做埋3D Scanning,姑娘亦都有同我解釋我個case,所以感覺都幾可靠。
邊個咁得閒個個cm都負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞