連登自貼電腦枱或房#18

1001 回覆
17 Like 36 Dislike
睇錯左 以為巴打你買左電動升降果隻 多謝巴打分享
幾錢訂造
我都唔知,全屋裝修嘅一部份嚟,張枱278 x 62cm,左邊仲有個衣櫃連住,地下又有地台,全部連住需要同步建造,好難拆開計

除咗計木料、訂德利板,仲有師傅們每日人工,要計起上嚟張枱隨時可以過萬

想問個mon下面個架係邊度買同幾錢?
有用升降枱 一日至少食完晏就飯會升一次
有時會起身拉下筋un下un下嚟撳電腦

真係買升降枱就最好搵啲嘢提住自己企多啲
唔該巴打
花色可以去旺角益大木行睇sample
然後可以直接喺Facebook西德板個page,pm搵sales落單訂

Ikea腳好簡單,每隻腳唔記得4/5粒螺絲,有普通螺絲批/電批已經上到
左邊黑色舊野有咩用
光碟?
就咁檸螺絲就上到? 咁易? 咁舊木咪好脆?
自己sever黎,行緊RAID 1?
解體匠機
木一向手夠大力 係手擰都上到㗎喎
Synology DS418 NAS 行緊Raid 5
有啲叫自攻螺絲,個尾尖尖地或者有個鑽頭仔,擰螺絲嗰陣會自己鑽埋窿
但係有啲ikea附送螺絲係平嘅上六角匙,嗰啲就要預先鑽窿
勁 咁既setup大概幾銀
Ds418連4隻6T,依到大約一萬蚊到
未計爆容量換碟嘅成本,等緊消費券換4隻16T
又學到野
NAS有咩用? Save野點解唔用hdd? 有幾tb喎
剪片用?
pewdiepie色靚好多
Ching們 想問下有無裝係mon後面既燈又或者擺係牆角既燈介紹
Nas入面都係hdd嚟㗎,只係Nas/Das有Raid功能,可以串聯幾隻hdd做一個儲存空間。依家一隻hdd最多咪20T,遲下我串4隻16T行Raid 5,係會有48T空間,不過有錢可以選擇砌SSD Nas嘅

Nas基本上係私人雲端,除咗基本嘅storage / 外網連接功能
仲有好多功能 (搭vpn / VM / 駁cctv / web server / BT / 電影串流 etc)

我平時會儲存大量相,有時會剪片,BT 4K戲 etc
(剪片要搵有10Gb LAN嘅機先好用,hdd好撚慢,遲下可能砌一個SSD DAS做中轉)

幾T好少㗎咋,我高峰期一年嘅相已經佔咗4T,依家成部NAS 17T空間我都爆咗90%了
之前直接經益大訂咗德利板,想請教下點解要facebook訂唔喺益大訂埋?因為價錢唔同嘅?
一個原廠,一個代理,代理點都要賺下差價嘅
依到啲巴打實測直接去fb訂係最平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞