連登自貼電腦枱或房#18

1001 回覆
17 Like 36 Dislike
自爆有風險
出圖前請用1-2分鐘zoom大地氈式檢查

電腦枱: 推薦西德板+ikea腳

枱燈: Benq screenbar plus (無線,性價比高,好似係MIT)
Benq Screenbar halo (新款,有屏幕後面燈,貴,支製)

電腦芒: AOC/Philips是中資 低階LG/三星用支那panel
還請巴絲多多G持台灣出品

芒臂: ergotron (貴)
Brateck (中價偏平,支牌)

走線: 雙面膠紙癡拖板+理線槽喺枱底

滑鼠: G304/G Pro X Superlight (gaming)
MX master 3 (文書)
MX Ergo trackball mouse (強化拇指)

電腦椅/mon/keyboard/喇叭等可以參考其他post

請巴打繼續補充修改頭po
開兩次寫住硬件台都錯台
Lm
想請教下大家小弟想買隻白色erogotron LX mon臂,暫時係咪得衍光或者http://price.com個d鋪頭買,最平係咪都係得1,350

Rich son
正wor, TB都要1.1k
有冇人用緊Samsung g9 mon 裝臂架
想問係咪冇左佢本身盒入面個鐵盤就裝唔到
呢隻色 amazon 好似平 1000yen
你不如 share 埋條 link 比樓上未買啲巴打
大家有冇Desk shelf推介?幾鍾意Grovemade個長度同design,但貴少少,想睇下有冇其他非淘寶嘅option
謝巴打們 小弟係睇你個promotion code前已經落咗單

不過都多謝你

我因為想買白色,所以無係the club買,
另外我買多咗去塊鋼板,所以1.1k埋單
買邊隻鋼板?我見平買左隻應該都係淘佬嘢,廢事又淘多次
Zepson, 見幾平同高review rate就買咗
我係 EAYHM
不過我估係一樣
新人想請教下~小弟我用緊兩隻24"mon 應該用一隻arm吊起哂兩隻mon定係分開兩支?如果係的話有無推薦?另外想問埋mic arm諗住都係arm順便問埋唔該大佬們
2008 年住到依家

Mac Mini 2019
LG 21吋電視當mon
Apple 薄keyboard
雜牌mouse
PS2 / PS4 /Retro Freak
飛利浦枱燈
Fender Indio 喇叭
淘仔跳字鐘

一定係分開
推薦就po 頭果兩款
打算買ergotron 但有無推薦咩model?同埋想順手問埋 mic arm
ergotron LX 應該係最多人用果款
我冇用開mic arm 答你唔到
仲用得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞