連登自貼電腦枱或房#18

1001 回覆
17 Like 36 Dislike
Carousell 有人賣
淨係見到二手
仆街塊板星期四到 買唔到腳
ikea fredde 香港有冇出過白色? 見其他地區都有白色,點解香港冇
你咁既用法換過隻8/12bay打爆16tb喇 4bay好快唔夠用
邊有咁多錢 與其一次過買8/12bay再買爆16tb要洗咁大舊錢
不如先換咗4隻16tb先,再爆先買大bay數機

攤分下成本都好啊 (雖然我等緊7月消費券課金買hdd
況且有其他嘢排住隊要買
IKEA 呢排唔知做乜鬼,好多野都好似冇貨咁。
係大陸ikea買落來
咁慘情ikea 枱腳都要淘寶
上面大量現貨
塊板擋住啲聲,隻喇叭邊會好聲
可以向內

但少咗空間
張檯本身已經限制自己用幾大個Mon
之前未換檯前有考慮過呢張
睇左好多youtube 片同圖
最後都係下定決心用一張大檯再執位好過
始終呢張大多限制 如果之後想升級或者執位會好頭痕
好wide wor
邊度迫

ching我想咁玩2部65" 電視,唔駛買極大張檯,有冇comment
現成商品應該好少地方有賣200cm以上,點都要訂造

以前問過益大,訂板可以做200cm以上,但一旦過咗240cm,就必須要做駁板,枱面會見到駁痕

但你如果做咁長,不論上牆定枱腳都好易彎板
如果塊板上牆要落好多狗臂架,用枱腳就要最少買5/6隻支撐埋中段位置

如果你真係想上牆,又有啲budget,我建議直接搵傢俬舖訂造一套掛牆書枱,承重高咁就唔怕用爛,人企上去都唔爛

我都係用盡間房嘅一邊牆,278cm,詳細可以追返樓上啲post睇相
兩塊1m 用宜家抽屜櫃駁
要睇果位ching想唔想中間有條櫃頂住。。

如果用ALEX櫃咁大舊,不如兩塊1m板配8支腳
不過一樣解決唔到頂腳問題
兩塊1m 用宜家抽屜櫃駁
要睇果位ching想唔想中間有櫃頂住。。

如果用ALEX櫃咁大舊,不如兩塊1m板配8支腳
不過一樣解決唔到頂腳問題
通常咁長都係set兩個位
Um….. 我自己278cm係一個位
果位ching想盡用間房一面牆,應該都係想做一個位
你後面d畫用咩掛無痕鉤定其他
個個啲房都咁大間 個個都150-60 x 60 嘅枱
好似太簡潔咁,大家有冇咩意見

勿相認

腳同板都到齊放假可以執房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞