『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (28) 離港航班等候區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
97後男朋友上年以dependent 身份同屋企人5+1過咗去
嚟近10月 父母有bno 嘅97後可以獨自去uk 5+1
請問佢可唔可以放棄呢一年 10月用另外嗰個scheme
然後我以未婚配偶嘅身份一齊apply? 我屋企冇apply 到bno
有冇人知單身25 up 申請要有幾多錢財務證明先夠
我睇左financial requirement 係要有夠錢over 2000 +3960(660x6個月屋租)
駛唔駛計埋visa &IHS 落去?
因為琴日app 時發現個紅薄仔ac 係冇statement, 轉理財ac 要到下個月先有statement, 另一個有statement 既ac 就有8萬蚊, 唔知夠唔夠
因為已訂機票8月走,驚下個月app touchwood 入左黑洞就煩,早app 到就app
主要都係星期六爆,閒日就易book
未婚Partner需要2年同居證明
Visa & IHS 應該唔計
明白 如果係配偶呢?最主要唔知佢而家已經攞緊dependent visa
有冇得放棄再申請過
唔清楚dependent 既可唔可以後補新結婚配偶簽BNO visa
BNO holder就可以後加

應該無得放棄個visa再申請過
首先詳細資料未出,無人會知點做
我自己諗法係,10月份果個計劃,係俾一啲97後無BNO而父母有既人可以獨立申請,而你男朋友既case 由於佢父母同佢肯一家人去,已經無任何問題了,理論上點會俾佢放棄,仲有你男朋友離開香港咁大件事,你可以唔知道
但已經唔見左紅薄仔,當左就咁atm ac
咁以我所知單人有7萬以上都夠嘅
謝謝你
我知道呀 本來大家已經叠埋心水long d 5年
而家想上嚟問下有冇曙光 感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞