『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (28) 離港航班等候區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
大陸說的「重中之重」,則可以寫「最重要」、「首要」、「重點」、「要旨」等
https://forum.hkgolden.com/thread/7243574/page/1
我都訂左呢個袋,收到就開始訓練啲貓貓,等佢地對個袋有安全感。

預計8月飛, 同行3人帶3隻貓想in cabin, 暫時比較穩陣係咪KLM to AMS呢條線?

等埋tb test張cert就apply visa, 希望一切順利。

有無考慮埋Air France
有考慮過。
但如果我無理解錯,air france張機票應該係先搭KLM KL820 由HKG stop BKK 再去 AMS, 之後轉air france機KL1233 to CDG。

變相地好似都係要搭KL820, 如果呢班機收左皮,我都唔知可以如何是好
我都帶一隻貓諗住9月飛會行愛爾蘭路線,但我search KLM啲機都係air France 唔知係咪一樣
KLM同Air France基本上同一間公司嚟
有寵物想8,9月走宜家買定機票啦
好full
有冇人搭turkish airlines轉機?
安唔安全?
之前係TG Gp見人二月搭過無乜問題
想問下:
我同老婆幾年前(5-6年)過左台灣做生意,佢順利變左台妹(身分證+護照),我就係居留證,仲係港藉

咁符唔符合「長期居住在港」嘅資格呢?
住落台灣,真係有好有唔好,但睇住蔡政府越嚟越癲,真係頂佢唔順,家下想歸宗認祖(我走果陣未有救生艇)唔知仲黎唔黎得切呢?
有冇人會搭新航去新加坡玩幾日先再去英國?
你有冇香港嘅住址證明先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞