葵興/葵芳/葵盛/葵青/葵涌

299 回覆
451 Like 5 Dislike
葵盛
葵芳 葵興

葵青區(葵涌+青衣)

紅藍有咩關係

三位一體
石蔭jj lm
葵芳廣場
葵涌廣場
葵涌商場

玩撚死
有冇人睇睇下覺得個葵字唔係葵字

原形崩壞

住梨木樹 完全唔知點同人講住邊 話荃灣附近算
梨木樹享有葵涌同荃灣之名,又喺北葵涌但又係荃灣區

留名睇柒木樹潮文

多謝你仲記得我篇潮文

最撚憎柒木樹 偏偏就住咗入嚟
除咗訓教舒服d之外 衣食住行無樣掂
自從去過荃灣市中心 我根本覺得梨木樹無資格被納入荃灣
荃灣四處都有野食
住梨木樹想食麥記?想食似樣嘅野(和宜合道街頭食肆)?
無問題 行至少二十分鐘大斜路就到
唔想呀 入商場食快餐店啦柒頭
最撚好食係得間快餐店
想睇醫生?自己搭長途車出去啦
間醫務所長期full booking
急病上嚟去得仁濟已經無命
商場除咗零食無撚野賣
D店主個個都西口西面
因為獨市生意唔愁做
番工番學根本係人間煉獄
唔坐36號系列轉車要行半個鐘至9個字出去d多人地帶先有多d乘車選擇
車費負擔大到閪咁 去邊到都浪費晒時間係交通到 深夜真係幾乎無車返到去
紅van綠van都唔多架 局住坐龜速巴士
返工返學遠少少遲到真係唔奇
象山慘 柒木樹都慘
麻煩各位住柒木樹嘅巴打認清事實
我地住係荒蕪嘅葵涌沙漠
而唔係住繁華嘅荃灣
我下半生target就係脫離柒木樹

好撚多香港人唔識分地名站名邨名
明明葵涌先係嗰區地名,成日聽到人講葵芳葵興,大佬你去邊條邨關我撚事咩
又唔見你去大埔話去廣福廣源,去柴灣又唔會話自己去興華 去堅尼地城又冇人話去觀龍
呢區啲人做乜撚
住果頭就識分架
大窩口同荃灣先難分
住梨木樹 完全唔知點同人講住邊 話荃灣附近算

梨木樹又係偏左啲
要市區搭程車先得
明明葵涌先係嗰區地名,成日聽到人講葵芳葵興,大佬你去邊條邨關我撚事咩
又唔見你去大埔話去廣福廣源,去柴灣又唔會話自己去興華 去堅尼地城又冇人話去觀龍
呢區啲人做乜撚

咁撚亂 點分呀 on9
大窩口同荃灣先難分

反而呢個我覺得明確d
大窩口邨起係大窩口 ..?
睇到個葵字好怪
葵涌撚
大窩口同荃灣先難分

反而呢個我覺得明確d
大窩口邨起係大窩口 ..?

海濱花園係荃灣, 隔一條公路對面工廠大廈變左大窩口
仁濟又係荃灣
呢區啲人做乜撚

廣源係撚大埔
屌你老母傻閪
南葵涌指 葵興葵盛果邊
北葵涌指石蔭石梨安蔭果邊
葵涌邨未起前叫新區 我記得
大窩口同荃灣先難分

果時晉庭山賣樓叫自己係荃灣東都on撚9
呢區啲人做乜撚

應該當年要係葵涌起兩個地鐵站所以要另外起兩個名,就用左鄰近既葵芳邨同葵興邨做站名.
我會形容自己住葵涌
但唔少人都知葵涌係大區, 會問我邊度
咁就仆街

葵興葵芳葵盛葵聯葵涌村石蔭石籬(梨) 安蔭梨木樹
都叫左有個名可以叫
我個度冇......

自爆
我通常形容自己住

1.和宜合道頭
2.石籬下面
3. 青山公路個邊
講完都冇乜人知係邊

新葵涌人 我會講雍雅軒隔離
舊葵涌人 如果我講屋苑名都唔知, 最準確既 就係染廠隔離

講完我都覺得自己1999
Goooooood
我會形容自己住葵涌
但唔少人都知葵涌係大區, 會問我邊度
咁就仆街

葵興葵芳葵盛葵聯葵涌村石蔭石籬(梨) 安蔭梨木樹
都叫左有個名可以叫
我個度冇......

自爆
我通常形容自己住

1.和宜合道頭
2.石籬下面
3. 青山公路個邊
講完都冇乜人知係邊

新葵涌人 我會講雍雅軒隔離
舊葵涌人 如果我講屋苑名都唔知, 最準確既 就係染廠隔離

講完我都覺得自己1999

寶星?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞